Rize'den 10 Acıklı Hayat Hikayesi ve 10 Anne

Rize'den 10 Acıklı Hayat Hikayesi ve 10 Anne
Rize'de 10 annenin acıklı hayat hikayesini okudukça gözleriniz dolacak, içiniz sızlayacak ve belki yüreğiniz yanacağından onlara yardım etmek isteyeceksiniz... Devamı haberimizde...

Rize Kent Konseyi Gençlik Meclisinin gelenekselleştirdiği “Rize Yılın Annesini Seçiyor” etkinliğinin hazırlık çalışmaları bütün hızıyla devam ederken Rize’de Yılın Annesine Aday Olacak 10  anne adayı belli oldu. Anne adaylarının kısa olarak hayat hikayelerinin yer aldığı hayat hikayelerini okudukça gözleriniz dolacak, içinizden helal olsun diyecek belki de yardımda bulunmak isteyeceksiniz… Düşünceniz her ne olursa olsun Sizde Rize’de yılın annesinin belirleneceği ankete katılarak [email protected] ve [email protected] e-mail adreslerine belirlediğiniz aday için e-mail gönderebilirsiniz.

30 Nisan’a kadar alınan anne adayı başvuruları bugün Rize Valisi Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır başkanlığında toplanan komisyon tarafından değerlendirilerek 32 başvuru arasından oylama yöntemiyle, ankete tabi tutulacak ilk 10 anne adayı belirlendi.  

Sizde aşağıda hayat hikayelerinden kesitler yer alan 10 anne adayı için oy kullanmak amacıyla [email protected] ve [email protected] e-mail adreslerine belirlediğiniz aday için e-mail gönderebilirsiniz.

“Rize Yılın Annesini Seçiyor” etkinliğinin komisyonunda; Rize Valisi Nurullah Çakır’ın eşi Cemile Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı’nın eşi Reyhane Bakırcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Adnan Er,  Rize Belediyesi Başkan Danışmanı Nurcan Muradoğlu, Rize Müftülüğü Vaizesi Öznur Hocaoğlu, Rize Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Zeynep Karabatak, KDRK Yönetim Kurulu Üyesi Ö. Erdoğan Muradoğlu, Gülbahar Hatun Derneği Başkanı Emine Yanbay ve Sosyal Hizmet Uzmanı Yasin Gündoğdu yer aldı.

2 Mayıs’ta başlayıp, 9 Mayıs’a kadar devam edecek olan internet anketleri ve yüz yüze anketlerle yılın annesi halkımız tarafından belirlenecek. 12 Mayıs 2013 Pazar günü anneler günü için hazırlanan özel bir programda Rize’de yılın annesi ilan edilecek ve ankette yer alan  anneler ödüllendirilecek.

rize-yilin-annesini-seciyor.jpg

İŞTE ADAY ANNELER VE HAYAT HİKAYELERİ

  1. 2'si üniversite, 2'si lise öğrencisi ve sonuncusu bedensel engelli olan 5 çocuk sahibidir.  Anne adayımızın eşi psikolojik rahatsızlığından dolayı destek olamadığından engelli olan çocuğunu sırtında okula götürmektedir.
  2. Milyarda bir görülen ağır zihinsel  engelli 30, 23 ve 5 yaşlarında üç çocuğa sahip olan anne adayımız, maddi zorluklara rağmen çocuklarının bakımını devam ettirmektedir.
  3. 3'ü üniversitede okuyan 4 çocuk sahibi anne adayımızın  eşinin iki kolu da sakattır. Tek başına kayıkla balığa çıkarak, bağ bahçe işleri ile uğraşarak ve hayvancılık yaparak çocuklarını okutmaktadır.
  4. 4 çocuğundan 2'si engelli olan anne adayımız çocuklarının bakımıyla ilgilenirken bir yandan da beraber yaşadığı ve kalp hastası olan kayınvalide, prostat kanseri olan kayınpeder ve büyük halaya da bakmaktadır.
  5. 3 çocuk sahibi olan anne adayımızın genç yaşında üzerine kuma gelmiştir. Eşi öldükten sonra kuması çocuklarını bırakarak gitmiş, kumasının çocuklarına kendi çocukları gibi sahip çıkarak yetiştirmiştir.
  6. 3 tane engelli çocuğu olan anne adayımız bütün hayatını onlara adayarak yaşamını sürdürmeye çalışmaktadır.
  7. Anne adayımızın 26 ve 22 yaşında zihinsel engelli 2 çocuğu bulunmaktadır. Her an kendisine ihtiyaç duyan çocuklara sahip olan anne yaşamını onlara adayarak sürdürmektedir.
  8. Biri engelli 5 çocuk sahibi olan anne adayımızın, doğuştan el, bacak ve ağzı yapışık olarak dünyaya gelen kızı defalarca ameliyat olmuştur. 15 yıldır hayırsever vatandaşların yardımıyla kızının bakımını yapmaktadır.
  9. 5 çocuk sahibi olan anne adayımızın 18 yaşındaki çocuğunun belinde oluşan tümör nedeniyle belden aşağısı tutmamaktadır. Kendisi de rahatsız olmasına rağmen yarılığa çay yaparak 3 çocuğunu okutmaya çalışmaktadır.
  10. 3 çocuk annesi olan anne adayımızın bir oğlu zihinsel engelli diğer oğlu ise 25 yıldır kayıptır. Tek başına zihinsel çocuğunun bakımını ve evin geçimini sağlamaya çalışmaktadır.