Rize’den 15 Temmuz Mesajları

Rize’den 15 Temmuz Mesajları
AK Parti Rize İl Başkan Vekili Ali Haydar Er, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz ve TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, 15 Temmuz dolayısıyla birer mesaj yayımladı.

AK Parti Rize İl Başkan Vekili Ali Haydar Er, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajında, “Bundan tam 2 yıl önce aziz milletimiz tarih sayfalarına yazılacak önemli bir mücadeleyi daha gözler önüne sermişti. Türkiye, demokrasi tarihinin en hain, en kanlı darbe girişimi olan 15 Temmuz’da aziz milletimiz o hainlere izin vermemiş, üzerine açılan ateşlere, atılan bombalara, yöneltilen tanklara, rağmen meydanı darbecilere bırakmayarak ülkesine ve milli iradeye kararlı bir şekilde sahip çıkarak bu hain darbe teşebbüsünü bertaraf etti.

Çanakkale savaşında olduğu gibi millet olarak tankın, bombaların ve silahların önüne bedenimizi siper ettik. Milletimiz 15 Temmuz darbe girişiminin yaşandığı o karanlık gecede Çanakkale ruhu, Kurtuluş Savaşı ruhu bir kez daha tezahür etti ve hain fetöcü  darbecilere  fırsat vermedi. 15 Temmuz gecesi gördük ki Devletin asıl sahibi millettir. Millet demokrasisine, milli iradesine sonuna kadar sahip çıkmış liderimiz Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde meydanları hınca hınç doldurmuştur. Millet lideriyle birlikte yürüyerek bu hainlere meydanı bırakmamıştır. Milletimizin ülkesine ve iradesine kararlı bir şekilde sahip çıkması karşısında, darbecilerin ne silahları, ne tankları, ne helikopterleri, ne uçakları işe yaramıştır.

Hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi 27 gün boyunca Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet meydanında hep birlikte milli iradeye sahip çıkmak için dünya tarihinde eşine rastlanmayacak bir kararlılıkla nöbet tuttuk. Meydanları dolduranlar yeni bir saldırının gerçekleşme ihtimaline karşı hazırdık. Genç, yaşlı, kadın, erkek günün ilk ışıklarına kadar bir aradaydık. Tüm dünyaya haykırdık ve 15 Temmuz destanını hep birlikte yazdık.

Artık ülkemiz üzerinde kirli emelleri bulunanlar şunu çok iyi bilmeli ki; Türkiye’de artık darbeler tarihi sonlanmıştır. 16 Nisan 2017 Halk oylaması ile demokrasimiz güçlenmiş, darbe girişimlerine altyapı oluşturacak gerekçeler ortadan kaldırılmıştır.

Bu duygu  ve düşüncelerle 15 Temmuz hain darbe girişiminin ikinci yıl dönümünde, vatanımız, bağımsızlığımız ve demokrasi için canını vermiş bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor gazilerimize acil  şifalar diliyorum.” dedi.

ac047c56-27d4-4a95-8414-5e80e909fa14.jpeg

CHP RİZE İL BAŞKANI SALTUK DENİZ’İN MESAJI

HER TÜRLÜ DARBEYİ LANETLİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, mesajında, “15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden iki yıl geçti. Demokrasiye ve milli iradeye yönelik bu hain kalkışma ve arkasındaki FETÖ terör örgütünü lanetliyoruz. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaptığımız gibi halk egemenliğine ve Türkiye'nin demokratik birikimine sahip çıkma azmindeyiz.

Darbe girişimine karşı Milletimiz, Gazi Meclis ve siyaset kurumu ortak bir direniş sergilemiş, girişim boşa çıkarılmıştır. Ancak bu kararlı duruş ne yazık ki güçlü bir demokrasi kurma fırsatına dönüştürülememiş, sonraki süreçte TBMM'yi devre dışı bırakan bir OHAL rejimi yerleştirilmiştir. Aradan 2 yıl geçmiş olmasına rağmen darbenin siyasi ayağının çıkarılmasına dönük esaslı bir adım da atılmamıştır .

Askeri ya da sivil her türlü darbeye karşı kararlı duruşumuz devam edecektir. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye yaratmanın yolu, Cumhuriyetin kuruluş ilkelerine bağlı, kuvvetler ayrılığına dayalı demokratik, laik, sosyal hukuk devleti esaslarına sarılmaktan geçiyor.

Tek güvencemiz ve umudumuz yine milletimizin azim ve kararlılığıdır. Demokrasiye ve halk egemenliğine olan inancımızla 15 Temmuz hain darbe girişimini lanetlerken, darbeye karşı canını vererek şehit olan evlatlarımızı rahmetle anar, gazilerimize sağlık ve esenlikler dileriz.” ifadelerine yer verdi.

466aacb9-d484-425d-bbf3-4a7aa4121ebc.jpeg

TÜMSİAD RİZE ŞUBE BAŞKANI ABDULBAKİ FİL’İN MESAJI

TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdulbaki Fil, mesajında, “15 Temmuz 2016’da milli egemenliğimize alçakça ve  haince yapılan işgal girişimine büyük bir endişeyle şahit olduk. Milletimiz ilk andan itibaren onurlu karakteri ile bunu kabullenemedi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimiz, bu girişimde bulunanlara karşı cansiperane bir şekilde inancını ve vatanını savunmak için meydanlara akın etti ve ettik. Gözü dönmüş hainler bir şekilde, sivil halka silah kullanmaktan çekinmedi. Milletimiz bu kalkışmanın başarılı olmasına izin vermedi. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı hem cesaret verici olması hem de tüm milletimizi meydanlarda birleştirmesi sebebiyle çok önemliydi.

15 Temmuz 2016’da ortaya çıkan ‘Millet İradesi’ ile haince girişime karşı vatanını ve geleceğini savunan kadirşinas milletimiz, bu milletin asla esaret altına alınamayacağını dünyaya bir kez daha göstermiştir. Yeni Türkiye için vücut bulan millet iradesi bir daha darbe girişimlerinin yaşanmaması için ekonomik, sosyal ve kültürel her türlü prangaları ortadan kaldıracak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin önünü açmıştır. 24 Haziran 2018 seçimleri sonrası fiilen hayata geçirilen yeni sistemde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve yeni yürütme ile de Büyük Türkiye idealinin ilk ve en büyük adımı atılmış oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile vücut bulan milletçe ve devletçe birlikte hareket etme ruhu, tarihimizden de aldığımız ilhamla ümit ediyoruz ki 2023 -2053-2071-vizyonu doğrultusunda ekonomik başarılarımız için bir vesile olacaktır. Biz sivil toplum kuruluşlarına da ekonomimizin gelişimi için, milletimizin ortaya koyduğu hedefler doğrultusunda büyük görevler düşmektedir. Yeni Türkiye için vücut bulan millet iradesiyle, milli üretimimizi gerçekleştirmemiz gerekmektedir. Kültür, eğitim, sanayi gibi temel yapıtaşlarımızı oluşturan konularda millileşmeyi tamamlamalıyız. Bizler hedeflerine kilitlenmiş bir milletiz. Ne oyuna geleceğiz ne de Büyük Türkiye hedeflerimizden vazgeçeceğiz.

Milletin geleceği için canını ortaya koyarak şehadet şerbetini içen askerlerimize, polislerimize ve vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hem bizler hem de gelecek nesiller 15 Temmuz Şehitlerine ve gazi vatandaşlarımıza minnettar kalacaktır.” dedi.

abdulbaki-fil-007.jpg