Rize'den 29 Ekim Mesajları

Rize'den 29 Ekim Mesajları
Rize'den Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıl dönümüne ait bazı kutlama mesajları şöyle:

Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin ve TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil yayımladıkları mesajlarla Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yıldönümünü kutladı.

İşte o mesajlar:

AK PARTİ RİZE MİLLETVEKİLİ HASAN KARAL’IN 29 EKİM MESAJI

Kurtuluş Savaşı  halkımızın var olma mücadelesi, Cumhuriyet ise yeniden uyanışımızın sembolü olmuştur. 91. yılını kutladığımız Cumhuriyet, Necip Türk Milleti’nin her türlü imkânsızlığa rağmen örnek vatan sevgisi, hürriyet ve istiklal aşkıyla gösterdiği kahramanlığın eseridir.

Milletimiz, dünya tarihinde eşine ender rastlanır büyük bir destan yazarak, tüm zorluklara göğüs germesini bilmiş, genç Cumhuriyetimiz, demokrasi, hukuk devleti, insan hakları, sosyal devlet gibi medeni ve çağdaş devletlerin ilkeleri ile taçlanarak, bugün dünyada saygın bir konuma gelmiştir. Hızlı bir dönüşüm geçiren dünyamızda Türkiye’nin önemi her geçen gün artmakta; Ülkemiz siyasi ve ekonomik potansiyeliyle sadece bölgesel bir güç olmakla kalmayıp, küresel bir güç haline gelmektedir.

Bütün millet olarak el birliği ve gönül birliğiyle çalışmayı sürdürerek, çok daha güçlü ve çok daha müreffeh bir ülke haline gelmemizin önünde hiçbir engel kalmayacaktır.

Farklı inanç ve kültürleri bir arada yaşatan, gönüllerimizi kaynaştıran büyük bir adalet ve barış medeniyetinin mirasçıları olan bizler, kardeşçe birbirimizi kucaklayarak, birbirimize sımsıkı kenetlenerek aydınlık yarınlarımızı hep birlikte kuracağız.

Bu vesileyle; bütün vatandaşlarımızın ve ülkemizi 2071 hedefine taşıyacak olan gençlerimiz başta olmak üzere tüm ulusumuzun Cumhuriyet bayramını kutluyor, bu toprakları vatan yapan tüm kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum.

hasan-karal.20141029124355.jpg

BAŞKAN TÜRÜT'ÜN CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladığı mesajında;  Milletimizin Ya İstiklal, Ya ölüm dediği zorlu mücadeleler sonucu kazanılan zafer neticesinde bugün Cumhuriyetimizin 91. yılını kutluyoruz.  Aziz milletimiz, bütün imkansızlıklara ve her türlü zorluğa rağmen  savaşarak, almış oldukları zaferlerle  Türk  İslam tarihine isimlerini altın harflerle kazımışlardır. Bu topraklar kolay kazanılmamıştır. Kurtuluş savaşı yıllarında Milli mücadelemize maddi, manevi destek veren canıyla kanıyla bu vatan toprakları için mücadele eden şehit ve gazilerimiz her zaman onur kaynağımız olmuştur ,onlara müteşekkiriz. Zorlu mücadeleler sonucunda bugün egemenliğin kayıtsız şartsız millete dayalı olduğu Cumhuriyet doğmuştur. Cumhuriyet Bayramının bu yıl bizim için farklı bir anlamı daha bulunmaktadır. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa bu yıl Cumhur, başkanını seçmiştir. Milletimizin özgür iradesinin hakim olduğu bugünleri görmek bize nasip olmuştur. Cumhuriyet kazanımlarında emekleriyle pay sahibi olan  başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, acısı yüreğimizde taze olan Mehmetçiklerimiz ile ebediyete intikal etmiş  diğer şehitlerimizi ve merhum  gazilerimizi rahmetle anıyor, milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum" dedi.

murat-sadettin-turut.20141029124415.jpg

ARDEŞEN BELEDİYE BAŞKANI HAKAN GÜLTEKİN’İN BAYRAM MESAJI

Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında şunları kaydetti:

Kıymetli Hemşerilerim; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ırkçı emperyalistlerin karşısında şanlı mücadelesini vermiş asil milletin kutlu günüdür. Bu bayram; yeniden devlet olup emperyalistlere verilmiş en büyük mesaj niteliği taşımaktadır.  

29 Ekim;  istiklalimizin, kardeşliğimizin, birlik ve beraberliğimizin milliyet ve iman davasında dimdik ayakta duruşumuzun adıdır. Bu topraklarda Milletimizin birliğini,  kardeşliğini, huzurunu, esenliğini ve barışı bozmak isteyenler dün olduğu gibi bu günde olabilir. Biz Cumhuriyetin kuruluşundaki asli unsurlar olarak, millet olarak, bu şuurla hareket edip bu dâhili ve harici düşmanlıklara asla aman vermeyeceğiz. Bize bu toprakların mayası yeterde artar. Her karış toprağı iman, asalet, dirayet, bereket ve şefkat timsali olan Anadolu’yu bize yurt ve vatan yapan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz. Yine aynı inanç ve şuurla tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını 91. yıldönümünü kutlar, Yüce Yaratıcı’dan bu topraklarda daima kardeşlik, huzur, barış ve esenlik dilerim.

hakan-gultekin.20141029124450.jpg

TÜMSİAD RİZE ŞUBE BAŞKANI ABDÜLBAKİ FİL’DEN BAYRAM MESAJI

Tüm Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, yayımladığı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı  mesajında, “26 Ağustos 1071’de bu toprakları yurt edinen aziz milletimizin Anadolu’da yeniden dirilişinin ilanı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın milli birlik ve beraberliğimizi güçlendirmesi dileğiyle Cumhuriyet Bayramınız kutlu olsun.” dedi.

abdulbaki-fil.20141029124508.jpg