Rize'den Manisa'ya Kültür Eli

Rize'den Manisa'ya Kültür Eli
Rizeli iki öğrenci, imam olan babalarının yardımı ile Manisa Valiliği tarafından başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci Projesine topladıkları 523 kitap ile destek oldu.

Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz tarafından başlatılan 251 Bin Dev Öğrenci Projesi Rize’den cevap buldu. Rize İmam Hatip Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi Yunus Emre Koyuncu ve kardeşi Rize Anadolu Lisesi 10. Sınıf Öğrencisi Muharrem Koyuncu, topladıkları 523 kitap ile projeye destek verdi. İki kardeş topladıkları kitapları Manisa’ya götürerek Ahmetli İlçesi Kaymakamı Fuat Güler’e teslim etti.

Araştırmacı Yazar Din Görevlisi, Rize’nin Halatçılar Mahallesi İmamı Recep Koyuncu’nun çocukları olan Koyuncu kardeşlerin bu anlamlı çalışmalarından dolayı Ahmetli İlçesinde küçük bir tören düzenlendi. Ahmetli İlçesi Şehit Hakkı Erdoğan Çok Programlı Lisesi Kütüphanesinde yapılan törene İlçe Kaymakamı Fuat Gürel, İlçe Jandarma Komutanı Halit Duman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gündüz Atbaş, Çok Programlı Müdür Vekili Muhammed Kırdar da katıldı.

rizeden-manisaya-kultur-eli.jpg

İlçe Kaymakamı Fuat Güler yaptığı konuşmada, önceki görev yeri olan Rize’den tanıdığı Recep Koyuncu Hoca’nın çocuklarının projeye verdiği destekten dolayı çok mutlu olduğunu belirterek "Öğretmenlerini ve öğrencileri tebrik ediyorum. Rize’den projeye destek veren Recep Hocaya ve kitapları buraya kadar getiren hocanın çocuklarına teşekkür ediyorum. Kitapların öğrencilere hayırlı olmasını, çocukların fikri gelişmesine katkıda bulunmasını diliyorum” dedi.

Yunus Emre Koyuncu ise yaptığı konuşmada, bu kampanyaya babasıyla beraber başladıklarını belirterek şöyle konuştu: "Daha önce de kitap kampanyalarımız olmaktaydı. Eski vali yardımcımızın burada desteklediği proje kapsamında hem onu unutmadığımızı ve hem de eski görev yerinden gelecek bu tür bir yardımın kendilerini sevindireceğini biliyorduk. Öğrenci kardeşlerimize de okuma alışkanlığını kazandırmak amacıyla bu kampanyaya destek verdik. Şu an Rize’de bir başka kampanyaya hazırlanıyoruz. Okuma alışkanlığının giderek kaybolduğu günümüzde insanlarımıza kitap sevgisini aşılamak yolunda gayret ediyoruz.”