Rizeli 2 Federasyon Başkanı Seçimi Kaybetti

Rizeli 2 Federasyon Başkanı Seçimi Kaybetti
Rizeli 2 federasyon başkanı olağan genel kurulda seçimleri kaybetti.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Bilal Eyüboğlu ile Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar, Olağan Genel Kurul seçimlerinde rakiplerine geçilerek başkanlık koltuğunu devretti. Türkiye Karate Federasyonu’nun Rizeli Başkanı Esat Delihasan ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle 19 Nisan 2021 tarihinde hayatını kaybetmişti.

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun (THF) seçimli 5’inci Olağan Genel Kurul Toplantısı Ankara'da gerçekleşti. Kongrede, 67 oy alan mevcut Rizeli Federasyon Başkanı Bilal Eyüboğlu, 78 olan alan Uğur Kılıç’ın gerisinde kalarak seçimi kaybetti.

Aslen Rizeli olan Türkiye Halter Federasyonu Başkanı Tamer Taşpınar da Ankara’da bir otelde yapılan 5. Olağan ve Mali Genel Kurulu’nda 98 oy alırken, 108 oy alan Talat Ünlü yeni federasyon başkanı oldu.

bilal-eyuboglu-001.jpg

“Delegelerimizin hür idaresine baskı yapılarak imza istendi”

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun başkanlık seçimi öncesi kürsüde söz alan Bilal Eyüboğlu delegelerin hür iradesine müdahale edildiğini ileri sürerek, “Seçim sürecinde iki tarafta imzalar topladı. Ancak benim aldığım imzaları mükerrer duruma düşürmek için inanılmaz baskılar yapıldı. Delegelerimizin hür idaresine baskı yapılarak imza istendi. Bu baskılar neden yapılıyor? Hentbol Federasyonu başarısızsa bunun kararını sizler vereceksiniz, niye baskıyla bu kararlar veriliyor. Biz eğer başarısızsak kararı zaten siz verirsiniz. Benim bu güne kadar imzayla ilgili bir tane baskım olmadı. Kimseye bir baskım olmadı. Geçen seçimde de buna benzer durumlar yaşandı. İmzalar toplantı, oy için baskılar yapıldı. O zaman ki delegelerimiz gereken cevabı seçimde verdiler. Sizler gereğini sandıkta yapacaksınız. Geçen seçimde bana seçimden çekilmem için baskı yapıldı. Boğun eğmedim. Burada şimdi birazdan oyunuzu kullanacaksınız. Niye baskı yapılıyor? Biz spora hizmet etmek istiyoruz. Baskıyla bu işler olmaz, kararı buradaki insanlar verecek. Benim sizden ricam kime verirseniz verin ama baskı ve korkuyla bu işler olmaz” açıklamasında bulundu.

147 delegenin yeni yönetim kurulunu seçmek için sandık başına gittiği seçimde, oyların 78’ini alan Uğur Kılıç, 67 oy alan mevcut başkan Bilal Eyüboğlu’nu geride bırakarak THF Genel Başkanlığına seçildi. Seçimde kullanılan 2 oy ise geçersiz kabul edildi.

bilal-eyuboglu-rizeli-baskan-001.jpg

Türkiye Halter Federasyonu’nda Talat Ünlü dönemi başladı

Türkiye Halter Federasyonu başkanlığına, geçerli 263 oyun 108’ini alarak Talat Ünlü seçildi.

Genel kurulda başkanlık için Bünyamin Sezer, Orhan Boltürk, Talat Ünlü ve mevcut Başkan Tamer Taşpınar aday oldu. Genel kurulda kullanılan 267 oyun 4'ü geçersiz sayıldı, bu oyların 108'ini alan Talat Ünlü yeni başkan seçildi. Diğer adaylardan federasyonun önceki başkanı Tamer Taşpınar 98 oy, Bünyamin Sezer 46 oy, Orhan Boltürk de 11 oy aldı.

tamer-taspinar-001.jpg