Rizeli Antrenör Şampiyon Yetiştirmek İçin Doğmuş. 9 Sporcusu da Şampiyon Oldu

Rizeli Antrenör Şampiyon Yetiştirmek İçin Doğmuş. 9 Sporcusu da Şampiyon Oldu
İller arası Zafer Bayramı Kick Boks Altın Kemer Şampiyonasında Rize Ahmet C.1 Feat Club rüzgarı esti. Rize’den şampiyonaya 9 sporcu ile katılan antrenörlüğünü Ahmet Cebir’in yaptığı Ahmet C.1 Feat Club sporcularının 9’u da şampiyon oldu.

Kick Boks Federasyonu Başkanlığının 2019 faaliyet programında yer alan Kick Boks Büyükler, Gençler, Yıldızlar ve Minikler İller arası 30 Ağustos Zafer Kupası ve Altın Kemer Kick Boks Şampiyonası (Bay-Bayan), Giresun’da yapıldı.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlamaları etkinliği çerçevesinde Giresun'da gerçekleştirilen ve kıran kırana mücadeleye sahne olan turnuvaya 15 ilden yaklaşık 600 sporcu katıldı. İzleyenlerin nefeslerinin kesildiği müsabakalarda Rize Ahmet C.1 Feat Club fırtınası eserken Rizeli sporcular rakiplerine ringi dar etti. Kick Boks Milli Takım ve Ahmet C.1 Feat Club Antrenörü Ahmet Cebir’in 9 sporcusu da şampiyon olurken, aynı zamanda Çaykur Rizespor Antrenörü de olan Ergün Çakmakçı’nın yönetimindeki Çayeli Sportif Faaliyetler Spor Kulübü de 1 şampiyonluk kazandı.

Rize’de kick boks denilince yetiştirdikleri ve Milli Takıma kazandırdıkları sporcular nedeniyle akla gelecek ilk isimler Ahmet Cebir ve Ergün Çakmakçı olur. Gerek Milli Takım forması altında gerekse kulüp sporcusu olarak katıldıkları şampiyonalarda elde ettikleri derecelerle Rize’nin yüz akı olan kick boksçuları Rize’de spor camiasına kazandıran Ahmet Cebir ve Ergün Çakmakçı ikilisinden Milli Takım Antrenörü de olan Cebir, geçen yıl Şubat ayında geçirdiği kalp krizi sonucu ölümle burun buruna gelmesi nedeniyle 1 yıl ara verdiği spora Temmuz ayında Erzurum’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonası ile müthiş bir geri dönüş yapmıştı. Erzurum’da 2’si altın, 2’si gümüş ve 1 bronz madalya olmak üzere 5 sporcusu madalya kazanan Cebir’in öğrencileri geçen hafta sonu Giresun’da da Rize’nin ve Ahmet Cebir’in yüz akı oldu.

9 sporcu ile Giresun’da düzenlenen Türkiye Kick Boks Şampiyonasına katılan Ahmet Cebir’in öğrencilerinin 9’u da şampiyonayı birincilikle tamamlarken, sporculardan 6’sı Altın Madalya, 4’ü ise Altın Kemer kazandı. Şampiyonada ayrıca Ergün Çakmakçı yönetimindeki Çayeli Sportif Faaliyetler Spor Kulübünden de bir sporcu Altın Kemer kazandı.

Şampiyonada altın madalya kazanan Ahmet C.1 Feat Club sporcuları şöyle: 28 kg miniklerde Orkun Ahmet Memişoğlu, 42 kg yıldızlarda Samet Aksu, 91+ büyüklerde Recep Kalcıoğlu, 94+ büyüklerde Erdem Sultan Sandıkçı ile Bayanlar 42 kg yıldızlarda Baharnur Gürsoy ve 55 kg yıldızlarda Cemren Temizel.

Altın Kemer’e uzanan Ahmet C.1 Feat Club sporcuları ise Bayanlar 48 kg büyüklerde Tuğba Erdoğan, 52 kg gençlerde Melisa Çelik, ve erkekler 60 kg büyüklerde Mehmet Öksüz.

Ayrıca şampiyonada Ergün Çakmakçı’nın öğrencisi Çayeli Sportif Faaliyetler Spor Kulübü sporcusu Doğukan Sandıkçı da 60 kg gençlerde Altın Kemerin sahibi oldu.

2018 yılı Şubat ayında 4 damarının tıkanması sonucu geçirdiği kalp krizi nedeniyle ölümle burun buruna gelen ve geçirdiği operasyonla 4 stent takılıp uzun bir süre yoğun bakımdaki tedavisinin ardından ölüm döşeğinden kalkarak 1 yıl aradan sorna yeniden ringlere dönen Kick Boks Milli Takım ve Ahmet C.1 Feat Club Antrenörü Ahmet Cebir, 9 sporcusunun da şampiyon olmasının ardından yaptığı açıklamada, Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında ringe çıkan sporcuların da aralarında yer aldığı 15 ilden yaklaşık 600 sporcunun Giresun’da katıldığı İller arası Zafer Bayramı Kick Boks Altın Kemer Şampiyonasında Rize’nin Cumhuriyet tarihinden bu yana Amatör Spor branşlarında tarihin en büyük başarısını elde ettiğini belirterek, Ergün Hoca ile birlikte 10 sporcu ile katıldıkları şampiyonada tüm sporcularının şampiyon olarak 6 altın madalya ve 4 altın kemer kazandıklarını söyledi. Sporcularının verdikleri emeği boşa çıkarmadığını ve Rize’ye tarihi başarıyı yaşattıklarından tek tek kutladığını ifade eden Cebir, destek verilmesi halinde daha fazla sporcu yetiştirilmesi ile daha da büyük başarıların geleceğini kaydetti.

rizeli-kickbokscular-giresunda-tarih-yazdi-(5).jpgrizeli-kickbokscular-giresunda-tarih-yazdi-(3).jpgrizeli-kickbokscular-giresunda-tarih-yazdi-(6).jpgrizeli-kickbokscular-giresunda-tarih-yazdi-(1).jpgrizeli-kickbokscular-giresunda-tarih-yazdi-(2).jpgrizeli-kickbokscular-giresunda-tarih-yazdi-(7).jpgrizeli-kickbokscular-giresunda-tarih-yazdi-(9).jpgrizeli-kickbokscular-giresunda-tarih-yazdi-(4).jpg