Rizeli Avukat Harun Mertoğlu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine Seçildi

Rizeli Avukat Harun Mertoğlu Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine Seçildi
Rizeli Avukat Harun Mertoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından doğrudan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine seçildi.

Rize Barosu Eski Başkanı, Türkiye Barolar Birliği Delegesi (2004-2016) Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri, Yeşilay Rize Şube Başkanı Av. Harun Mertoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından doğrudan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine seçildi. Mertoğlu’nun üyeliğe seçildiğine dair kararname bugünkü Resmi Gazete’de yayımlandı.

450163.jpg

avukat-harun-mertoglu,-cumhurbaskani-recep-tayyip-erdogan-tarafindan-dogrudan-turkiye-insan-haklari-ve-esitlik-kurulu-uyeligine-secildi.jpg

AV. HARUN MERTOĞLU KİMDİR?

1971’de Rize’nin Ardeşen ilçesinde doğdu.

İlkokulu Pazar Hamidiye’de, liseyi Ardeşen İmam Hatip Lisesi’nde, Üniversite eğitimini ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladıktan sonra RTEÜ  Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisansını bitirdi.

1993 yılında İstanbul Barosunda avukatlık stajı ile meslek hayatına başlayan Av. Harun Mertoğlu, 1995’ten itibaren ise Rize Barosuna bağlı olarak Rize’de avukatlık yapıyor.

2000 – 2004 yılları arasında Rize Barosu Başkan Yardımcılığı, 2004-2008 yılları arasında Rize barosu Başkanı olarak görev yapan Mertoğlu, aynı zamanda 2004’ten itibaren 2016 yılına kadar Türkiye Barolar Birliği Delegesi olarak görev yaptı.

Rize Sivil Toplum Kuruluşları Sözcülüğü, Rize Halkın Avukatları Platformu Sözcülüğü, Karadeniz Demokrat Avukatlar Platformu Sözcülüğü, İl İnsan Hakları Kurulu Üyeliği (Ak Parti Temsilcisi), Yeşilay Derneği Rize Şube Başkanlığı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı  Genel Sekreterliği, Ensar Vakfı Rize Şubesi Yönetim Kurulu, İlim Yayma Cemiyeti Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Mazlum-Der Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Rize Üniversite Mezunları Derneği, Ardeşen ve Rize İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği, Rize Üniversitesi Geliştirme Derneği, Kızılay Rize Şubesi, MÜSİAD Rize Şubesi Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Mezunları Derneği Yönetim Kurulu, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyelikleri görevlerinde bulunmuş ve birçoğunda hala aktif olarak görev yapmaktaydı.

harun-mertoglu-004.jpg

BAKANLAR KURULU KARARINCA TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURULU ÜYELİĞİNE SEÇME KARARLARI

Karar Sayısı : 2017/9974

Türkiye İnsan Haklan ve Eşitlik Kuntlu üyeliklerine ekli listede belirtilen kişilerin seçilmesi; 6/4/2016 tarihli ve 6701 sayılı Kanunun 10 uncu maddesine göre, Bakanlar Kurulu'nca 27/2/2017 tarihinde kararlaştırılmıştır.

27/2/207 TARİHLİ VE 2017/9974 SAYILI KARARNAMENİN EKİ LİSTE- ADI VE SOYADI:

1- Mehmet Emin GENÇ
2- Mehmet ALTUNTAŞ (Başbakanlık İnsan Hakları Kurumu Eski Başkanı)
3- Süleyman ARSLAN (Hukukun Üstünlüğü Derneği Genel Başkanıdır)
4- Safet BALIN
5- Hıdır YILDIRIM (Edebiyat Öğretmeni) 
6- Cemil KILIÇ
7- Can ESEN (Türk Telekom eski hukuk başkanı)
8- Prof. Dr. Halil KALABALIK ( Sakarya Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı)

CUMHURBAŞKANI TARAFINDAN DOĞRUDAN TÜRKİYE İNSAN HAKLARI VE EŞİTLİK KURULU ÜYELİĞİNE SEÇME KARARLARI

—   Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine, Dilek ERTÜRK’ün Seçilmesine Dair Karar (No: 2017/23)

—   Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine, Harun MERTOĞLU’nun Seçilmesine Dair Karar (No: 2017/24)

—   Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Üyeliğine, Mesut KINALI’nın Seçilmesine Dair Karar (No: 2017/25)