Rizeli Binnur Sakal, Dünya Üçüncüsü

Rizeli Binnur Sakal, Dünya Üçüncüsü
Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda, bayanlar 48 kiloda bronz madalya kazanan Rizeli milli kick boksçu Binnur Sakal, destek göremediği Rize’nin bir kez daha gururu oldu.

Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde devam etmekte olan Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda Milli Takım sporcumuz Binnur Sakal, 48 kilo Low Kick kategorisinde Dünya 3.’sü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.

binnur-sakal-rizeli-milli-sporcu.jpg29 Eylül – 6 Ekim tarihleri arasında Brezilya'nın Sao Paulo şehrinde gerçekleştirilen Dünya Kick Boks Şampiyonası'nda Milli Takım Sporcumuz Binnur Sakal, yarı final maçında Rus rakibine karşı ilk iki raundu üstün tamamlamasına rağmen son raundda üstünlüğünü koruyamayıp rakibine mağlup olunca şampiyonayı bronz madalya ile tamamladı.

Öte yandan çok sayıda bölgesel ve Türkiye şampiyonluğunun yanı sıra dünya dereceleri bulunan Milli sporcumuz Binnur Sakal’ın Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Beden Eğitimi Bölümünü tamamladıktan sonra Beden Eğitimi Öğretmeni olarak İstanbul’a atamasının çıktığı ve İstanbul’da Milli Eğitim Bakanlığına bağlı bir lisede Beden Eğitim Öğretmeni olarak görev aldığı öğrenildi.

Hatırlanacağı üzere Milli Sporcumuz Binnur Sakal, özellikle üniversitede okurken Türkiye ve Dünya Şampiyonalarında başarılı bir şekilde mücadele etmesine rağmen hiçbir destek görememiş ve bütün şampiyonalara kendi imkanlarıyla beraber ailesinin ve Rize’deki antrenörlerinin destekleriyle katılmıştı.

Binnur Sakal’ın Rize’deki antrenörleri olan Rize Kick Box takımı antrenörleri Ahmet Cebir ve Ergün Çakmakçı, Binnur Sakal’ın Brezilya’da elde ettiği başarının kendilerini gururlandığını ifade ederek, milli sporcudan daha büyük başarılar beklediklerini kaydetti.

Cebir ve Çakmakçı yaptıkları ortak açıklamada, Binnur Sakal’ın genç ve gelecek vadeden bir sporcu olduğunu kaydederek, Binnur’a destek olunması halinde Olimpiyat ve Dünya Şampiyonalarında bayrağımızı göndere çektireceğine inandıklarını ifade etti.

ahmet-cebir-ergun-cakmakci.jpg

Genç antrenörler, daha önce Binnur Sakal’a destek mahiyetinde Rize’de çaldıkları tüm kapıların yüzlerine çevrildiğini ve hiçbir destek alamadıklarını belirterek “Eğer Milli Sporcumuza Rize biraz sahip çıkmış olsaydı bugün Binnur Brezilya’dan altın madalya ile dönebilirdi. Dileriz Rize’nin yetiştirmiş olduğu Milli Sporcumuz bu kez Rize’den gerekli desteği görür ve Rize şehri sporcumuzu bağrına basar, hak ettiği desteği kendisine sağlar.” diye konuştu.

olay53 - ÖZEL HABER -