Rizeli Dalgıçlar yaşadıklarını anlattı

Rizeli Dalgıçlar yaşadıklarını anlattı
Rizeli dalgıçlar Torul Baraj Gölüne otomobiliyle beraber düşen Ak Partili İşadamı Fahri Aydın'ı göletten çıkarma çalışmaları sırasında su altında ve su üstünde yaşadıklarını anlattı.

Rizeli dalgıçlar su altında ve üstünde yaşadıklarını anlattılar...

Gümüşhane'de Torul Baraj Gölü'ne düşen otomobilinde yaşamını yitiren iş adamı Fahri Aydın'ın cesedini çıkaran Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü Başkanı Rıza Birkan, zorlu koşullarda 5 gün boyunca devam eden bu çalışmayı başarıyla tamamladıklarını söyledi. 

Rıza Birkan, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, 23 Ağustos Pazar akşamı iş adamı Fahri Aydın'ın kullandığı otomobiliyle Torul Baraj Gölü'ne düştüğünün tespit edildiğini, daha sonra kendilerine haber verilmesi üzerine Gümüşhane'ye gittiklerini belirtti.

Kendisiyle birlikte yine kulüp dalgıçlarından Fatih Şen, Ali Şener, Tolga Akdemir ve kulüp genel sekreteri Burak Çakıroğlu ile arama çalışmalarına katıldıklarını ifade eden Birkan, ''İlk olarak 67 metre derinliğe dalarak 1 saat 45 dakikalık arama sonucunda 47 metrede aracı ve içinde merhumu bularak dalışı tamamladım. Daha sonra bölgeye AKUT'un davet edilmesinin ardından Gümüşhane'den ayrıldık'' dedi.

Kendilerinin ayrılmasından sonra yapılan çalışmada, aracın çıkarılırken tekrar göle düşmesi üzerine yeniden kendileriyle temasa geçildiğini ve ikinci kez Gümüşhane'ye gittiklerini kaydeden Birkan, şöyle konuştu: ''İkinci kez göl tabanında yapılan aramanın ikinci gününde, 1.5 saatlik arama neticesi araç 53 metre derinlikte tekrar bulundu. Bir sonraki gün ise içindeki cesetle aracın çıkarılması için hazırlıklar yapıldı. Bu çalışmaya İstanbul'dan gelen Deniz Kuvvetlerine bağlı Su Altı Kurtarma Komutanlığı dalgıçları da katıldı. Bu çalışma sonucunda araç ve ceset, 53 metre derinlikten kaldırma balonlarıyla su yüzüne çıkarıldı.''

Birkan, çalışma süresi içerisinde kendilerinden önce ve kendileriyle birlikte çalışmalara katılan ekiplerin önemli çalışmalar yaptıklarını belirterek, ''Bu nedenle önemli olan kimin ne kadar çalıştığı veya aracı kimin bulduğu değildir. Önemli olan aracın ve cesedin bulunmasıdır. Zorlu koşullarda 5 gün boyunca devam eden bu çalışmayı başarıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyoruz'' diye konuştu.

Derneğin genel sekreteri Çakıroğlu da Gümüşhane'deki arama sırasında çektikleri resim ve su altı görüntüleri eşliğinde yaptıkları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Derneğin çektiği resim ve görüntüler basına dağıtıldı.

İstanbul'da bir yakınının cenazesine katıldıktan sonra 23 Ağustos Pazar günü Gümüşhane'ye dönmek üzere yola çıkan Fahri Aydın'dan, Giresun'un Tirebolu ilçesinde evini telefonla arayıp ''İki saat içinde evde olurum'' dedikten sonra bir daha haber alınamamıştı. Sivil savunma ekiplerince yapılan aramalarda, Gümüşsu Fabrikası ortağı ve AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi olan Aydın'ın otomobiliyle Torul Baraj Gölü'ne düştüğü belirlenmişti. Aydın'ın cesedi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ekipleri ile İl Sivil Savunma, Samsun Sahil Güvenlik ve Karadeniz Dalgıçları Spor Kulübü ekiplerinin çalışmaları sonucu 30 Ağustos Pazar günü baraj gölünden çıkarılmıştı.

rizeli-dalgiclar-1.jpg

rizeli-dalgiclar-2.jpg

rizeli-dalgiclar-3.jpg

İLGİLİ HABERLERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/is-adaminin-cesedi-cikarildi-7781.htm

https://www.olay53.com/haber/baliklar-cesede-zarar-veriyor-7753.htm

https://www.olay53.com/haber/kayip-ak-partili-isadaminin-cesedi-bugun-de-cikartilamadi-7728.htm

https://www.olay53.com/haber/isadaminin-cesedi-cikarilamiyor-7674.htm

https://www.olay53.com/haber/isadaminin-cesedi-bulundu-7634.htm

https://www.olay53.com/haber/kayip-is-adami-40-metre-derinlikte-de-bulunamadi-7625.htm

https://www.olay53.com/haber/ak-partili-is-adami-bulunamadi-7579.htm

https://www.olay53.com/haber/ak-partili-is-adami-kayboldu-7577.htm