Rizeli Efsane Futbolcu Şenol Birol Beyin Kanaması Geçirdi

Rizeli Efsane Futbolcu Şenol Birol Beyin Kanaması Geçirdi
57 yıldır Beşiktaş’taki rekoru kırılamayan efsane futbolcu Şenol Birol, geçirdiği beyin kanaması sonucu ameliyat oldu. Birol, ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı.

Rizeli efsane futbolcu Şenol Birol (84), beyin kanaması geçirdi. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ameliyat edilen Birol, yoğun bakım ünitesinde uyutularak tedavisine devam ediliyor.

Alınan bilgiye göre, geride bıraktığımız çarşamba günü beyin kanaması geçirdiği şüphesiyle tedavi gördüğü özel hastaneden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edilen efsane futbolcu Şenol Birol, burada yapılan tetkiklerin ardından beyin kanaması geçirdiği belirlenince Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Kanat tarafından ameliyat edildi. Ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesine alınan Birol’un uyutulduğu ve tedavisine bu şekilde devam edildiği öğrenildi.

Rize'de, Çaykur Rizespor'da futbol hayatına başlayıp, Sarıyer, Beşiktaş, Galatasaray, Fenerbahçe ve milli takımda gösterdiği başarılar ile Türk futbol tarihinde adından en fazla söz ettiren 84 yaşındaki Şenol Birol, Rize’de ameliyat olduğu hastanenin yoğun bakım ünitesinde yaşam mücadelesi verirken sevenlerinin duasını bekliyor.

rizeli-efsane-futbolcu-senol-birol-beyin-kanamasi-gecirdi..jpg

1958-1959 yılları arasında Sarıyer'de oynadığı sezon gol kralı olup adından söz ettirmeye başlayan, Beşiktaş'ta ise 1962-1963 sezonunda 41 maçta 34 gol atarak tek sezonda en fazla gol atan futbolcu olan ve 57 yıldır bu rekoru kırılamayan Birol, döneminde "Şenol Birol Gol" isimli filmde de Fatma Girik ile başrol oynamıştı.

Futbol yaşantısının sona ermesinin ardından memleketi Rize'ye dönen Şenol Birol, yaşının ilerlemesi, eski şaşalı günlerin hafızalardan silinmesi ile ilgisizlik ve yalnızlığa mahkum olmuş ve son günlerde ciddi sağlık sorunları yaşamaya başlamıştı. Konuşmakta güçlük çeken Birol ile oğlu Murat Birol ilgileniyor. Oğul Birol, babası sürekli yardıma ihtiyaç duyduğu için yanından ayrılamıyordu ve bu nedenle düzenli bir iş bulamadığı için ekonomik manada da zor günler geçiriyorlardı.

rizeli-efsane-futbolcu-senol-birol-beyin-kanamasi-gecirdi.jpg