Rizeli Genel Başkan'dan Rizeli Başbakan'a Çağrı

Rizeli Genel Başkan'dan Rizeli Başbakan'a Çağrı
Rizeli Genel Başkan tarafından Rizeli Başbakan'a çok önemli bir çağrıda bulunuldu.

Fatih Medreseleri'nin Rizeli Genel Başkanı Masum Bayraktar Hoca Efendi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a çağrıda bulundu. Bayraktar Hoca Efendi çağrısında, vatandaşlarımızın 5 vakit namaz kılmasalar dahi Cuma Namazlarına ayrı bir önem verdiklerini belirterek, Cuma günleri vatandaşlarımızın yemek ihtiyaçlarını rahatlıkla giderebilmeleri ve Cuma Namazı'nı huşu içinde eda edebilmelerini sağlamak amacıyla Cuma günü öğle tatilinin 2 saate çıkarılması gerektiğini kaydetti.

Masum Bayraktar Hoca Efendi’den Başbakan Erdoğan'a çok önemli mesajlar

erdogan-masun-bayraktar.20130224195930.jpg

Bayraktar Hoca Efendi Başbakan Erdoğan'a çağrı mesajında şu ifadelere yer verdi: Sayın Başbakanım, malumunuz ülkemizde Cuma namazının çok ayrı bir yeri var. İnsanlar beş vakit namaz kılmasalar bile Cuma Namazına büyük bir özen göstermektedirler. Ancak çoğu yerde çalışanların öğle tatillerinin bir saatle sınırlı olması, Cuma Namazının güzelliğine gölge düşürmektedir. İnsanlarımızın huzurlu bir şekilde Cuma namazlarını idrak edebilmeleri, bu uygulama ile mümkün görünmemektedir. İnsanlar bir saatlik öğle tatilinde ibadet mi edecek yemek mi yiyecek?

masum-bayraktar-hoca-efendi.jpgİmamlarımız, Cuma Namazı öncesindeki sohbetlerinde ve hutbede oldukça tedirgin oluyorlar. Hiç kimse işine geç kalmasın diye dakikalarla yarışıyorlar. Aynı tedirginlik, işe geç kalacağım endişesiyle cemaatimizde mevcut. Hocanın ve cemaatin tedirgin olduğu bir yerde de maalesef huzurlu bir ortam oluşmuyor. Bırakın huzuru, Cuma Namazlarında sürekli bir gerginlik hâkim. Hal böyle olunca da Cumanın güzelliği adeta bir kâbusa dönüşüyor. Ne hoca anlatmak istediğini doğru düzgün anlatabiliyor ne de cemaat anlatılanlardan istifade edebiliyor. Cuma Namazlarında sürekli bir koşuşturmacadır gidiyor. Sayın Başbakanım sizde takdir edersiniz ki halkımızın teveccühünün yüksek olduğu Cuma günleri, daha iyi bir şekilde değerlendirilebilir. İnsanlar, namaz öncesinde yapılan sohbetlerde ve hutbelerde dinini daha iyi öğrenme fırsatı bulur. Ve böylece Müslümanlar, dinini televizyonlardan öğrenmek yerine camilerimizde öğrenmiş olur.

Sayın Başbakanım, halkın ihtiyaçlarına duyarsız olmayan bir yönetici olarak sizden, çalışanların öğle tatillerinin Cuma gününe mahsus iki saate çıkartılması yönünde bir düzenleme yapılmasını talep ediyoruz. Ve bu çalışmanın bir an evvel hayata geçirilmesini ümit ediyoruz. Sayın Başbakanım, bu yönde yapılacak bir düzenlemenin hayata geçirilmesi, emin olun ülkemiz adına çok büyük bir kazanç olacaktır. Yapacağınız bu düzenleme ile halkımızın Cuma Namazlarını huzur içinde kılabilecekleri bir ortama kavuşmasına öncülük etmiş olacaksınız. Bu düzenlemenin gerçekleşmesi halindeyse uzun yıllar hayırla yâd edileceksiniz. Hepsinden önemlisi Allah (c.c.) katındaki itibarınız artacaktır. Bu hassas konuya göstereceğiniz ilgiden dolayı şimdiden teşekkürlerimizi arz ediyor ve başarılı olmanızı Yüce Mevla’mızdan niyaz ediyoruz...