Rizeli Girişimciler Sertifikalarını Aldı

Rizeli Girişimciler Sertifikalarını Aldı
TÜMSİAD Rize Şubesi ile KOSGEB’in ortaklaşa düzenlediği Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler belgelerini aldı.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şubesi ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından açılan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla tamamlayan 48 kursiyer bugün düzenlenen törenle girişimcilik sertifikalarını aldı. TÜMSİAD Rize Şubesi toplantı salonunda yapılan sade bir törenle sertifikalarına kavuşan kursiyerler, işletmeciliğe de ilk adımı atmış oldular.

TÜMSİAD Binası'nda düzenlenen törene TÜMSİAD Rize Şube Başkanı Abdülbaki Fil, KOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta, davetliler ve sertifika almaya hak kazanan kursiyerler katıldı.

uygulamali-girisimcilik-egitim-kursu-rize-1.jpg

yasin-simsek.20120411231241.jpgProgramın açılış konuşmasını gerçekleştiren TÜMSİAD Rize Şubesi Genel Sekreteri Yasin Şimşek, girişimcilik eğitimi ile istihdam sorunlarının temel çözümü olan girişimciliğin desteklenmesinin hedeflendiğini belirterek sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin proje dosyalarını eksiksiz tamamlaması gerektiğini söyledi.

abdulbaki-fil.20120411231927.jpgTüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Rize Şubesi Başkanı Abdülbaki Fil ise girişimcilere hitaben bir konuşma yaparak, “Bu kurs sizlere girişimcilik kredilerinden ve hibe kredilerden yararlanma yolunu açacaktır. Bu kredilerden faydalanabilmek ve işinizi geliştirebilmeniz için burada öğrendiklerinizi mutlaka uygulamanız gerekmektedir. Başarı ile tamamlanan bu kursun ardından, aynı başarıyı iş hayatınızda göstereceğinize inanıyorum'' dedi.

“Girişimcilik ruhu taşıyan ve hayata geçirmeyi hayal ettiği projeleri olan girişimci adaylarımızın önünü açmak, onlara destek olmak amacıyla gerçekleştirdiğimiz bu eğitimi başarılı bir şekilde tamamlayarak belge almaya hak kazanan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum” diyen Başkan Fil, girişimcilik kurslarının önümüzdeki günlerde de devam edeceğini sözlerine ekleyerek girişimciliğin önemini verdiği örneklerle vurguladı.

selcuk-usta.jpgKOSGEB Rize Hizmet Merkezi Müdürü Selçuk Usta ise 2010 yılında Rize’de kurulan KOSGEB’in en fazla yatırımı 2011’de aldığını ifade ettiği konuşmasında 2010 yılından önce bu yatırımların Trabzon üzerinden alındığını kaydetti. Girişimciliğin insan kaynaklı olarak önemli olduğunu ifade eden Usta, girişimciliğin yenilikçilikle birleşmesi halinde daha başarılı olunabileceğini söyledi.

Usta, işlerinde başarılı olan girişimcilerin girişimcilik ruhuna sahip olan bireyler olduğuna vurgu yaparak bunu verdiği bazı örneklerle pekiştirerek “Yeniliğe ayak uyduran girişimciler hızla büyüyüp işlerini geliştirmektedir. Başarıya giden yolda azim ve gayret önemlidir.  Azim ve gayretle çalışan girişimciler her zaman başarıya daha kısa sürede ulaşır.” dedi. Usta konuşmasını  sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere başarılar dileyerek tamamladı.

Konuşmaların ardından 60 saatlik eğitimi başarıyla tamamlayan 48 kursiyer sertifikalarını teslim alırken iş planlarını hazırlamaları halinde KOSGEB'den 30 bin TL, hibe, 70 bin TL faizsiz geri ödemeli destek alabilme imkanına sahip olabilecekler.

uygulamali-girisimcilik-egitim-kursu-rize-3.jpg

uygulamali-girisimcilik-egitim-kursu-rize-4.jpg