Rizeli İşadamı İstanbul’dan Aday Adayı Oldu

Rizeli İşadamı İstanbul’dan Aday Adayı Oldu
Rizeli iş adamı Mehmet Akif Köse, AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

Dünyaca ünlü “Fasuli Lokantaları" yönetim kurulu başkanı Rizeli iş adamı Mehmet Akif Köse, AK Parti İstanbul 2. Bölge milletvekilliği için aday adaylığı başvurusunda bulundu.

“Milli yemeğimiz” kuru fasulyeye iade-i itibar kazandırmak için 2001 yılında İstanbul’da çalışma hayatına atılan Köse, kısa sürede “Fusuli” lokantalar zincirini oluşturarak başlattığı seferberlikte başarılı bir noktaya gelmişti.

İstanbul Ticaret Odası Üyeliği, MÜSİAD Gıda Komitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜRES  Üyeliği ile Kılıç Ali Paşa Cami ve Külliyesi Derneği Başkanlığı görevleri ile de sivil toplum örgütlerinde önemli görevlerde bulunan Köse, siyasete ilk adımı attı.

İstanbul 2. Bölge milletvekilliği için AK Parti’den aday adaylığı başvurusunda bulunan Köse, başvuru sonrasında memleketi Rize’de çeşitli ziyaretlerde bulundu.

Köse, AK Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı’yı makamında ziyaret ederek, İstanbul’da da olsa Rize’nin bir parçası olarak çalışacağının sözünü verdi. Avcı, Köse’ye başarı dileklerinde bulundu. Ardından Merkez İlçe Başkanı Saadettin Türüt ve Çayeli İlçe Başkanı Ali Kar’ı ziyaret eden Köse, kendisine gösterilen ilgi ve destek için teşekkür etti.

mehmet-akif-kose-muhammed-avci-rizeli-isadami-istanbul-ak-partiden-aday-adayi-oldu.jpg

Köse, 14 çocuklu bir ailenin evladı olduğunu, lokantacılık sektörüne bulaşıkçılıktan başladığını belirterek, “Hayatta hiçbir zaman doğduğum toprakları unutmadım, sektörde nereden başladığımı da unutmadım, unutmayacağım. Her zaman gözümüz kulağımız Rize’de. Ölünce de mezarımız burada olacak” dedi.

“Yeni Türkiye’ye bir tuğla da bizim katkımız olsun”

Siyasete sosyal sorumluluk bilinci ile insan haklarına saygılı, “Yeni Türkiye’ye bir tuğlada bizim katkımız olsun” diyerek adım attığını ifade eden Köse, “Sorumluluk sahibi bir milletvekili olarak bu ülkeye hizmet etmek istiyorum. Devleti vatandaşla buluşturan, halkına devletini benimseten AK Partili bir vekil olarak bu yolda milli ve manevi değerleri yüceltmek için bu yola çıktık.  Milletin eli, kolu, tatlı dili, anaların duasını almak için çalışacağım. Daha müreffeh bir Türkiye için bütün gücümü seferber edeceğim” dedi.

mehmet-akif-kose-rizeli-isadami-istanbul-ak-partiden-aday-adayi-oldu.jpg

Yeni Türkiye’nin inşasın hızla devam ettiğini kaydeden Köse, şunları belirtti: “İnsan hak ve hürriyetlerine saygılı, bütün vatandaşlarını koruyan kollayan, dış politikada rolü belirlenen değil, rolleri belirleyen, yeni bir Türkiye var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu önderliğinde hızla ayağa kalkan bir tarih var. Yeni Türkiye’nin paradigması; içeride ve dışarıda güçlü, saygın bir Türkiye’dir. Yeni Türkiye ve Yeni İstanbul’un şekillenmesinde etkin rol almak istiyorum.”

Köse, Türkiye’nin çok hassas bir süreçten geçtiğini vurgulayarak, “Çok ciddi ulusal ve küresel sorunlarımız mevcut. Son dört yılda kamuoyunun gözü önünde yaşanan olaylar karşısında birey olarak devletimizin yanında sorumluluğumun bilincinde yer aldım. Bundan sonra da Türkiye’nin vizyonerliğine yakışan bir AK PARTİ mensubu olarak, mücadele edeceğimden kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.