Rizeli İşadamından "Tufan" Yaratacak Sözler

Rizeli İşadamından "Tufan" Yaratacak Sözler
Rizeli işadamı Tufan Rakıcı, siyasetten spora, üniversiteden belediyeye dobra açıklamalarda bulundu. İşte Rakıcı'nın o açıklamaları:

Rize’nin saygın tüccarlarından Tufan Rakıcı ile enine boyuna Rize’yi, Ç.Rizespor’u konuştuk.

Renkli kişiliğinin yanında sözünü esirgemeyen, siyasi kimliğini saklamayan, Rize’nin menfaati doğrultusunda maddi, manevi desteğini esirgemeyen Tufan Rakıcı her zaman ki gibi dobra dobra konuştu. Duayen bir iş adamı sıfatı ile  yaklaşan seçim süreci, Rize’nin ekonomisi ve ÇAYKUR Rizespor’un son durumu hakkında düşünceleri:

RİZELİLER OLMAZSA TRABZON FORUM KAPATIR

“Başbakanımızın talimatı var, Rize’nin AVM’si eski Rize Atatürk stadının yerinde olacak, buna birde beş yıldızlı otel ilave edilecek. Kimse sağa-sola başvurmasın. Yer olarak çok güzel, bu projenin biran önce hayata geçmesi gerekir. Her geçen gün Rize’nin parası komşuya akıyor. Rizeli olmasa ben iddia ediyorum Trabzon Forum AVM kapatır. Proje bitti mi ben görmek istiyorum, bakalım bir Trabzonlu, Rize’ye alış-veriş için gelecek mi? Mümkün değil”

Tufan Rakıcı yıllardır Rize Başbakanlarla yöneltildi diyor ve ilave ediyor: Maalesef küçük projelerin peşine düşüyoruz, Dünya’yı yöneten Türkiye Cumhuriyeti Rizeli Başbakanımız var ama gel gör ki ufak işlerin peşine takılıyoruz. Bu durum devam ettikçe kaybeden biz oluyoruz. Büyük düşünmemiz gerek... Hava Limanı, Demiryolu, Liman bunlar bir kenti sınıf atlatır.

tufan-rakici-rizeli-isadami.jpg

BAKIRCI'YI BEĞENİYORUM ANCAK...

Yaklaşan yerel seçim öncesi Rize Belediye Başkanı Halil Başkanı beğendiğini itiraf eden Rakıcı şöyle devam etti: Halil Başkan’ı ben beğeniyorum. Yeni gelecek olan Halil Başkan’dan iyi ise buyursun gelsin. Halil Başkan’ın beğenmediğim yanları da var. Onlardan biri insanlara hitap şekli. Kendisini çok ziyaret ettim. Onun partisinden değilim ama, yaptıklarını bir Rizeli olarak görüyor ve takdir ediyorum. Bu millet Halil Bakırcı’yı iler ki yıllarda daha iyi anlayacak, öyle kolay değil siyasetin başkentinde belediye başkanlığı yapmak. Adam iki dönem iyi çalıştı, dediğim gibi biraz daha insanlara daha inceden davranması gerek, her kesimi kucaklaması gerek, şayet tekrar aday gösterilirse yeni dönemde çok daha başarılı olacağını düşünüyorum.

Kendisinin politikacı olmadığını, rahmetle andığı babasının ona “ Oğlum, evine işine aşana, adam gibi adamlardan muhabbet ettiğin sürece adam olursun “ sözünden asla taviz vermeyerek yoluna devam ettiğini söyleyen Rakıcı; Benim prensibim babamdan gelen önce parayı kazanmayacaksın, önce adamı kazanacaksın, para arkandan gelecek, para senin önüne geçti mi, seni sardı mı, senin kişiliğin biter, onurun da biter ama önce adamı kazanırsan dost kazanırsın, o adam sayesinde parada kazanırsın “ dedi.

ARİF YILMAZ RİZE İÇİN VELİNİMETTİR

“Ben yıllarca İstanbul hastanelerde perişan oldum” deyip bir ALLAH razı olsun da Üniversite eski rektörü Arif Yılmaz’a gönderen iş adamı Tufan Rakıcı; “İlk kemoterapiyi gören Rize’de benim kardeşim oldu.  Arif Yılmaz Rize için bulunmaz bir nimetti, maalesef ufak ayak oyunları böyle bir hocayı Rize’den uzaklaştırdı. Kaybeden Rize oldu. Arif hoca sayesinde yüzlerce doktor Rize’ye geldi, şimdi öğreniyorum Arif hoca yoksa bizde yokuz diyen doktorlar bir bir Rize’den ayrılıyor. Yıllardır Rizeli sağlık konusunda İstanbul’a, Ankara’ya sürgün edildi, hatta Trabzon’a... Şimdi Rize’miz tam bu alanda çağ atladı derken, gerçekten çok büyük bir kayıp yaşandı, bu yarayı siyasetçiler pansumanla değil, çok güçlü bir dikişle yeniden dikip Rize eğitim hastanesini, TIP Fakültesini daha da güçlü duruma getirmeleri birinci vazifeleri olması gerek”  ifadesini kullandı.

RİZE'YE KİM YANLIŞ YAPTIYSA CEZALARINI ÇEKECEK

tufan-rakici-rizeli-isadami-1.jpg

Rize şehir merkezini ikiye bölen Karadeniz Sahil Yolunun Berlin duvarını anımsattığını kaydeden Rakıcı, Rize şehrinin girişi, Rize’den geçen sahil yolunu yapanların bu projeyi çizenin, onaylayanın ALLAH cezasını verecek diyen Rakıcı; “ Böyle rezil bir proje var mı başka bir ilde. Bakın Trabzon’a, Ankara’ya, Mersin’e... En kötüsü bizim memleket. Rize’ye dışardan gelen yabancı bir insan merkeze giremiyor, birkaç noktayı kaçırdı mı, soluğu Sarp sınır kapısından alıyor. Ortadan geçen viyadükler şehrin denizden gelen temiz hava sirkülasyonunu beton yığını ile engelliyor. Yol üstü Ticaret merkezi bizde yok. İyidere’den girdin mi ta Fındıklı çıkışına kadar duracak yer yok. Bak bakalım Trabzon’a ? Peynircisi var, ekmekçisi var, peştamal satan dükkanı var… Bizde sorsan Çayın başkentiyiz, yoldan geçen bir araç sahibinin oturup bir bardak demli çay içeceği tesis yok, bunu yapan, onaylayan kimse Allah cezalarını verecek." dedi.

İYİDERE'DE YAPILACAK PAKETLEME RİZE'NİN YENİ YÜZÜ OLACAK

ÇAYKUR Paketleme fabrikasının İyidere köprü’ye taşınması konusunda olumlu görüş bildiren Tufan Rakıcı, oranın dünyanın bir numaralı çay paketleme tesisi olacağını, Ovit projesinin tamamlanması ile İyidere havzasının çok değerleneceğini, eski Çaysan’ın olduğu yer yıkılıp, paketleme tesisinin Rize girişi için yeni yüzü olacağını ve turistlerin bu tesisi ziyaret etmesiyle Rize’ye ayak basacaklarını bu yeni vizyonla Rize’nin değerinin artarak katlanacağını belirtti.

İktidar partisinin vekillerinin ara sırada olsa Rize’de muhalefet eden insanları makamında ziyaret etmesi gerektiğini belirten Tufan Rakıcı bu konu hakkında şunları söyledi:Bakanımız geliyor Rize’ye…Hep kendi adamları ile konuşuyor,  onun kabahati yok ki, onlar senin aleyhinde söz söylemez, gel birde bizim yanımıza birde bizi dinle eksik neler var, neler yapılması gerek , gerçekleri öğrenmesi için sayın Bakanın bizi de ziyaret etmesi gerek, kahvemizi içmesi gerek. Öyle hep tanıdık, partili kişilerin yanına gitmekle gerçek Rize’nin sorunları çözülmez. Sabah simit, kavurma nerde , öğlen balık nerde, akşam kuru fasulye nerede yenir  hep belli yerler. Buyursun gelsin Bakanım, Fener nakliyatın yayla kadar yeri var, kapımız açık gelsin Rize’nin sorunlarını birde benim ağzımdan dinlesin”

SİYASET NANKÖRDÜR... BUGÜN GÜÇLÜSÜNÜZ ETRAFINIZ ÇEVRİLİR YARIN İSE...

Tufan Rakıcı , mevcut siyasetçilerin şimdi oturdukları koltuğa fazla güvenmemelerini, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da katıldığı bir cenaze töreninde eski Başbakan Mesut Yılmaz ile yaptığı görüşmede yanına kimse bulunmadığını belirterek mevcut siyasilerinde ileri ki yıllarda böyle yalnız kalacaklarını hatırlattı.

KEŞKE RİZE'DEN DE BİR FARUK ÖZAK ÇIKSA... ÇIKARSA  RİZE AVRUPA KUPALARINA KATILIR...

Siyasetten, Ç.Rizespor’a geçen Rakıcı, bu konuda da Trabzon’u örnek göstererek Faruk Özak’ı işaret etti. Faruk Özak’ın Trabzonspor için neler yaptığını, nasıl çalıştığını, memleketinin bir numara markası olan Trabzonspor için nasıl bir köprü olduğunun altını çizen Tufan Rakıcı; “ Ne yapsın Metin Kalkavan. Hangi biriyle uğraşsın. Destek yok, köstek çok. Rize’den bir Faruk Özak çıksa şimdi Rizespor’umuz Avrupa kupalarında mücadele ederdi. Tek başına nereye kadar, giderler Batum’a bir zara onbin Dolar basarlar, gel kombine al , almam !.. O stat her maçta dolması gerek, kombine kartların çıktığı hafta bitmesi gerek. Bu sözüm ekonomik durumu orta olanlar içinde, tüm Rizeli Rizespor’a sahip çıkması lazım, bizim başka takımımız yok, bu sezon süper ligdeyiz destek olalım, Rıza hoca hırslı bir adam, başarılı oldu geçmiş dönemlerde, bu dönemde başarılı olacak. Tek yapmamız gerek destek, 15 günde bir şehrin en büyük markasını desteklemeyi beceremiyoruz gelin dolduralım o stadı takımımızın yanında olalım hiç değilse bunu başaralım” diyerek sözlerini noktaladı.