Rizeli Kadın Girişimciler Çalıştayda Bir Araya Geldi

Rizeli Kadın Girişimciler Çalıştayda Bir Araya Geldi
TOBB Rize Kadın Girişimciler Kurulu ve KOSGEB Rize İl Müdürlüğü ile Rize'de kendi işini kurmak isteyen veya...

TOBB Rize Kadın Girişimciler Kurulu ve KOSGEB Rize İl Müdürlüğü ile Rize'de kendi işini kurmak isteyen veya kurdukları işlerini geliştirmek isteyen Rizeli iş kadınları ortak bir çalıştayda buluştu.

Rizeli kadınlar ve iş kadınları tarafından ilgi ile karşılanan çalıştayda KOSGEB destekleri detaylı olarak incelendi. Rizeli iş kadınları kendi sektörlerindeki destekler hakkında detaylı bilgi alırken, iş hayatında KOSGEB'ten nasıl faydalanacaklarının pratik bilgilerine de ulaştı.

Girişimcilik, Ar-Ge İnovasyon ve KOSGEB desteklerinin konuşulduğu eğitimi, Rize KOSGEB Kobi Uzmanı Recep Yıldırım ve Tuba Başok sundu.

tobb-rize-kadin-girisimciler-kurulu-calistayi-1.jpg

Eğitimle, kalkınmanın ve ülke ekonomisinin istikrarlı büyümesinin girişimcilik ile sağlanabileceğini, bu yönde belirlenmiş politikalar çerçevesinde devlet kaynaklarının en doğru ve en etkin şekilde kullanılmasını sağlayarak, Girişim ve İnovasyon kültürünü tüm vatandaşlarımıza kazandırılmasıyla olacağının altı çizildi.

Çalıştayla; TOBB Rize Kadın Girişimcilerin hedefi olan Rizeli iş kadınlarını tanıştırma ve bu sayede iş köprülerinin oluşturması konusunda da ilk adım atılmış oldu.

Her yıl Ekim ayı içerisinde kutlanan Avrupa Kobi haftasında Avrupa ülkelerinde Kobi ve Girişimcilik bilincinin arttırılması hedefleniyor ve bu hedef çeşitli etkinliklerle farkındalık yaratılarak geniş kitlelere duyuruluyor.