Rizeli Kadınlardan Tepki!

Rizeli Kadınlardan Tepki!
CHP'li kadınlar Belediye başkanı Halil Bakırcı'nın zihniyetini ortaya koyduğunu söyleyerek” Bakırcı ilk kez bunu yapmıyor, bu AKP'nin zihniyetidir” dediler.

Rize belediye başkanı Halil Bakırcı nin yaptığı açıklamaya Rizeli kadınlarda tepkisini koydu. İki gündür ulusal basında yer alan konuşmalarından sonra Rizeli kadınlarda Bakırcı ya tepki gösterdi.

Filiz Kulaksızoğlu, Meral İşveren, Fazilet Türüt, Mahinur Çataklı, Hatice Danışman ve Pervin Altun Rize belediye başkanı Halil Bakırcı nin yaptığı açıklamanın kendi zihniyetini ortaya koyduğunu söyleyerek” Bakırcı kendi çözüm önerisini ortaya koydu, yaptığı açıklamalarla bütün kadınları aşağılamıştır. Belediye başkanı çözümlerinde açılımlarında daha akılcı daha mantıklı söylemlerle olayı çözümsüzlüğe kaosa, ayrımcı cinsiyetli, çağdışı, kadınları aşağılayan söylemlerden uzak durmalıdır. Rize de ikinci, üçüncü eş alacak hiçbir erkek yoktur, doğu illerimizden ikinci, üçüncü olacak hiçbir kadınımızda yoktur. Doğu ile bu yolla uzlaşma sağlamak isteyen bu zihniyet Rizeliye ait değildir, doğu illerinde ki kadınlara mesajımız size yapılan bu aşağılayıcı hakareti kendimize yapılmış sayıyoruz. Başbakanın Rize belediye başkanını derhal görevden almasını bekliyoruz” dediler.