Rizeli Kanarya Severler Dünya 1.’si Oldu

Rizeli Kanarya Severler Dünya 1.’si Oldu
Rize Kafes Kuşları Yetiştirenler Derneği, İstanbul CNR Fuar Merkezinde düzenlenen Kıtalararası Kafes Kuşları Yarışmasında 1 dünya birinciliği, 4 dünya ikinciliği ve 3 dünya üçüncülüğü elde etti.

Rize’de bir yıl önce kurulan Rize Kafes Kuşları Yetiştirenler Derneği, katıldıkları ulusal ölçekli yarışmalardan 40’a yakın derece alırken, geçtiğimiz hafta sonu İstanbul CNR Fuar Merkezinde düzenlenen Kıtalararası Kafes Kuşları Yarışmasında 1 dünya birinciliği, 4 dünya ikinciliği ve 3 dünya üçüncülüğü alarak adından söz ettirdi.

ŞAMPİYONLAR YEMEKTE BİR ARAYA GELDİ

Yarışmada dereceye girenlere kupa ve madalyalarını düzenlenen yemek organizasyonunda verildi. Rize Kafes Kuşları Yetiştirenler Derneği üyeleri, yemek sonrası madalya ve kupalarını aldı.

Kafes kuşlarına olan ilgisinin çocukluktan geldiğini söyleyen Kafes Kuşları Yetiştirenler Derneği Kurucu Başkanı Nuğman Kopuz, çocukluktan beri kafes kuşlarına ilgisinin hobi düzeyinde olduğunu belirterek, “İşlerimin yoğun oluşundan dolayı belli bir dönem ara vermek zorunda kaldım. Daha sonra yeniden başladım ve iş yerimin üzerini kuşlarımın barınacağı şekilde kümese dönüştürdüm. Daha sonra İstanbul’da çeşitli yarışmalara katıldık ve bu işlerin nasıl yapılacağını gördük. Daha sonra Rize olarak bir araya gelmeye karar verdik ve bir yıl önce derneğimizi kurduk. Bir yıl içerisinde katıldığımız 3 yarışmada 40’a yakın derece elde ettik. Son olarak geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen yarışmada büyük başarıya imza attık ve Rizemizin adını birincilik alarak dünyaya duyurduk. Tabela derneği olarak değil, aldığımız birinciliklerle Rizemizin adını dünyaya duyurmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm arkadaşlarımızı tebrik ederim” dedi.

rizeli-kanarya-severler-dunya-1-si-oldu-3.jpgrizeli-kanarya-severler-dunya-1-si-oldu-5.jpgrizeli-kanarya-severler-dunya-1-si-oldu-1.jpgrizeli-kanarya-severler-dunya-1-si-oldu-6.jpgrizeli-kanarya-severler-dunya-1-si-oldu-7.jpg

Haber: Musa Yazıcı