Rizeli Kübra Türkiye Şampiyonu Oldu

Rizeli Kübra Türkiye Şampiyonu Oldu
Alanya’da yapılan Ümitler Türkiye Judo Şampiyonasında Rizeli sporcumuz Kübra Nur Esir, +70 kg’da Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

22-24 Ocak 2016 tarihinde Erzurum’da yapılan Büyükler Türkiye Şampiyonasında +78 kg’da 3.lüğü elde eden Kübranur Esir, 05-07 Şubat 2016 tarihinde Alanya’da yapılan Ümitler Türkiye Judo Şampiyonasında Rizeli sporcumuz Kübra Nur Esir, +70 kg’da Türkiye Şampiyonu olarak altın madalya kazandı.

Türkiye Şampiyonasına 65 ilden 800 sporcu katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcuların ter döktüğü yarışmada büyük yarışmada Kübra Nur, Ümitler kategorisinde rakiplerini yenerek altın madalyayı hak etti. Kübranur Esir, hedeflerinde Avrupa ve Dünya Şampiyonasında iyi bir derece elde ederek başarılarına bir yenisini daha eklemek istediğini dile getirdi.

rizeli-sporcumuz-kubra-nur-esir-turkiye-sampiyonu-oldu-(7).jpg

Milli sporcu Kübra Nur Esir’i kazanmış  olduğu başarısından dolayı kutlayan Rize Gençlik Hizmetleri ve  Spor İl Müdürü Mustafa Çelik, “Başta antrenörlerimiz Ramazan Öztürk ve Akif Kalça’yı sonra da Kübra Nur Esir’i elde ettiği başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Başarılı sporcuların almış oldukları bu galibiyetler önümüzdeki  şampiyonalarda hedeflerini arttırarak bizleri en iyi şekilde temsil edeceklerini göstermektedir. Rize ili Judo branşında oldukça ilerledi. Bizler il müdürlüğü olarak judoya ve tüm spor branşlarına elimizden gelen desteği vermekteyiz. Bu desteklerle birlikte alınan başarılı sonuçlar bizleri gururlandırmaktadır.  Emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyor ve milli sporcumuza başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

rizeli-sporcumuz-kubra-nur-esir-turkiye-sampiyonu-oldu-(3).jpgrizeli-sporcumuz-kubra-nur-esir-turkiye-sampiyonu-oldu-(4).jpgrizeli-sporcumuz-kubra-nur-esir-turkiye-sampiyonu-oldu-(1).jpgrizeli-sporcumuz-kubra-nur-esir-turkiye-sampiyonu-oldu-(5).jpg