Rizeli Kütüphaneciler Engelliler İçin 25 Bin Adet Kapak Topladı

Rizeli Kütüphaneciler Engelliler İçin 25 Bin Adet Kapak Topladı
Rizeli Kütüphaneciler, engelli vatandaşlara destek olmak amacıyla topladıkları 25 bin adet plastik su kapağını Dünya Engelliler ve Dostları Derneğine gönderdi.

Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanlığı üyeleri, engelli vatandaşlara destek olmak amacıyla topladıkları 25 bin adet plastik su kapağını, ihtiyaç sahibi engellilere tekerlekli sandalye alınması için Dünya Engelliler ve Dostları Derneğine gönderdi.

TKD Rize Şubesi üyeleri; Üniversite akademik ve idari birimleri, il genelindeki halk kütüphaneleri, öğrenci yurtları ve RTE Üniversitesi Merkez Kütüphanesinden bir yıl boyunca topladıkları 25 bin adet plastik su kapaklarını, engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması amacıyla Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneğine gönderdi.

rizeli-kutuphanecilerden-engellilere-destek-1.jpg

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı ve TKD Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Halil Velioğlu, RTE Üniversitesi Merkez Kütüphanesinde toplanan mavi kapaklar ile ilgili kampanya hakkında yaptığı açıklamada; engelli vatandaşlara yardım konusunda düzenlenen kampanyaya destek veren herkese teşekkür ettiklerini söyledi. Basın açıklamasında, TKD Rize Şubesi Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Çakır, Orhan Tafralı, Türkan Çankaya, Narin Camuzoğlu, Gülay Çabuk, Ali Murat Altıparmak, Ferda Keskin, Elif Nur Atmaca, Asiye Er ve Kerim Altıparmak da hazır bulundu.

Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şube Başkanlığınca engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye desteği sağlamak amacıyla organize edilen kampanyaya 10 bin adet mavi kapak toplayarak destek veren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğrencisi ve TKD Rize Şubesi Üyesi Asiye Er, kampanya ile ilgili kendilerine destek veren Fakültedeki ve Kredi ve Yurtlar Kurumundaki öğrenci arkadaşlarına, idarecilere, üniversitenin akademik ve idari personeline teşekkür ettiklerini söyledi.

rizeli-kutuphanecilerden-engellilere-destek-2.jpg

Asiye Er; “Üniversitemiz Zihni Derin Yerleşkesi (merkez kampüs) çevre düzenlemesinin engelli öğrenci, personel ve ziyaretçilere göre düzenlenmesi çok güzel olmuştur. Bu konu ile ilgili duyarlılıklarından dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Arif Yılmaz hocamıza ve ekibine öğrenciler olarak teşekkür ediyoruz.” Dedi. TKD Rize Şubesi Üyesi Er, “Engellilerin ayrımcılığa uğramadan insan hak ve temel özgürlüklerinden eşit şekilde yararlanması ve topluma tam ve etkin bir şekilde katılımlarının sağlanması konusunda yaptıkları çalışmalardan dolayı, aynı zamanda Kimyacı olan meslektaşımız, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sayın Fatma Şahin Hanımefendi’ye de teşekkür ediyorum. Bu tip sosyal projeler konusunda çalışmalarını takip ediyoruz, kendilerini örnek alıyoruz.” dedi. 

rizeli-kutuphanecilerden-engellilere-destek-3.jpg

RTE Üniversitesi Kimya Bölümü Öğrencisi Asiye Er, geçen yıl da,  Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi tarafından ülke genelinde başlatılan “Tane tane kapakları toplayalım, engelleri aşalım” kampanyası için, Fakültedeki ve öğrenci yurtlarındaki arkadaşları ile birlikte 25 bin adet mavi kapak toplamıştı.

Türk Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesi tarafından engelli vatandaşlar için başlatılan kampanya çerçevesinde toplanan 25 bin adet plastik su kapakları, kampanyaya destek veren Rize PTT Kargo ile Ankara’daki Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneğine gönderildi.

rizeli-kutuphanecilerden-engellilere-destek-5.jpg