Rizeli Liseliler İstanbul'da Tarih Yazdı

Rizeli Liseliler İstanbul'da Tarih Yazdı
Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi, Rize'den ilk kez bir okulun katıldığı Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması’nda 2 ödül aldı.

Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması’na “Anam Beni Vay Beni” adlı Karadeniz eseriyle katılan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi ekibi, En İyi Sahne Performansı ve İstanbul Özel Ödülünü kazandı.

44 il ve KKTC’den 378 okul arasında adını finalde yarışacak 43 okulun arasına adını yazdıran ve hafta sonu İstanbul’da gerçekleşen yarışmanın finalinde, En İyi Sahne Performansı ve İstanbul Özel Ödülü kazanan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi yarışma ekibi hem çok mutlu hem de elde edilen başarıdan dolayı gururlu.

rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-vodafone-freezone-yarismasinda-en-iyi-sahne-performansi-odulu-aldi-1.jpg

Karadeniz Bölgesinden finalde yarışan tek okul olduklarını ifade eden Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi Müzik öğretmeni aynı zamanda ekibin koordinatörü Ethem Kaya, bu yarışmaya Rize’den katılan ilk lise olduklarını ifade ettiği açıklamasında ekibin göstermiş olduğu performansla beraber elde ettikleri başarının Rize adına gurur verici olduğunu belirtti.

Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi’nin müzik dalında yapılan yarışmada ilk kez ödül aldığını kaydeden Kaya, “Elemeleri geçerek finalde yarışma hakkı kazanan okulumuz ekibinin bu başarısı bizleri olduğu kadar Rize’deki müzikseverleri de sevindirdi. İlerleyen dönemlerde bu tür yarışmalarda okulumuzun elde edeceği derecelerle Rize’nin ismini Türkiye’ye sıkça duyuracağından kimsenin şüphesi olmasın. Finalde yarışan okulların büyük çoğunluğu yabancı müzik ve rock eserleriyle yarışırken biz kendi müziğimizi tercih ederek Karadeniz eseriyle yarıştık. Ve bu bize İstanbul Özel Ödülü ile En İyi Sahne Performansı ödülü kazandırdı. Bundan da mutlu ve gururluyuz. Ekipteki tüm arkadaşlarımı yürekten kutluyor ve onları canı gönülden tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılımı sağlayan okul yönetimine  de ayrıca teşekkür eden Kaya, Haziran ayı içerisinde Gençlik Merkezi’nin Türkiye genelinde yapacağı yarışmaya katılmayı düşündüklerini ve bu yarışmada bölge elemelerinden  geçerek okulun ismini finale yazdıracaklarından emin olduklarını da sözlerine ekledi.

rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-vodafone-freezone-yarismasinda-en-iyi-sahne-performansi-odulu-aldi-2.jpg

Hem elemelerde hemde finalde üstün bir başarı göstererek müzik otoritelerinden tam not alan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi yarışma ekibindeki öğrenciler ise ortak açıklamalarında, istanbul’da aldıkları derecenin bir başlangıç olduğunu ve bundan sonra yapılacak yarışmalarda da aynı başarıyı göstererek Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi ismini Türkiye’de marka bir isim haline getireceklerini kaydetti.

rize-turk-telekom-guzel-sanatlar-lisesi-vodafone-freezone-muzik-yarismasinda.jpg

Vodafone Freezone 17. Liselerarası Müzik Yarışması’na “Anam Beni Vay Beni” adlı Karadeniz eseriyle katılan Rize Türk Telekom Güzel Sanatlar Lisesi'nin 8 kişiden oluşan yarışma ekibinde Deniz Mert, Halil Yılmaz, Bahar Kasap, İrem Küçük, Tolgacan Coşkun, Merve Bak, Kadir Çamlıbel ve Tahsin Karaca yer aldı.