Rizeli Minikler Kumbaradaki Paralarını Soma’ya Gönderdi

Rizeli Minikler Kumbaradaki Paralarını Soma’ya Gönderdi
Rize'de 4-6 yaş arasındaki 36 çocuk Soma için düzenlenen yardım kampanyasına 870 TL. bağışladı.

Rize'de 4-6 yaş arasındaki 36 çocuk, kumbaralarında biriktirdikleri 870 TL.'yi Soma için düzenlenen yardım kampanyasına bağışladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından başlatılan ve Rize'nin de pilot illerden olduğu "Kuran Kursları Okul Öncesi Din Eğitimi Projesi" kapsamında Sahil Camisi Kuran Kursu'nda 4-6 yaş arası okul öncesinde eğitim gören minikler, Soma’da yardıma muhtaç çocuklar için sadaka kutusu oluşturdu. 36 çocuk, sadaka kutusunda biriktirdikleri harçlıklarını Soma için düzenlenen yardım kampanyasına bağışladı.Minik yavruların kumbarasından çıkan 870 TL. Soma’ya gönderilmek üzere Halk Bankası Rize Şube Müdürü Halil İbrahim Özdemir’e teslim edildi.

Soma'daki şehitlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine sabır ve başsağlığı dileyen Bankası Rize Şube Müdürü Halil İbrahim Özdemir, çocukların bu davranışının ulvi bir davranış olduğunu ifade ederek, “Minik çocukların kumbaralarında biriktirdikleri harçlıklarını Soma'ya göndermelerinin ulvi bir davranıştır. Bu milletimizin önemli hassasiyetlerinden bir tanesidir. Zor günde yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneğini minik yavrularımızın göstermesi gelecek adına bizi umutlandırıyor. Çünkü çocuklarımızın bu davranışı takdire şayan. Bu yardımları Başbakanlığımızın açtığı Soma yardım hesabına teslim etmek üzere aldık. Çocuklara teşekkür ediyorum. O çocukları yetiştiren  öğretmenlerine ve ailelerine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.
     
Minik öğrenciler ise Somadaki kardeşlerinin bugünlerde yardıma daha çok ihtiyaçları olduğunu ifade ederek, “Kumbaradaki paraları Soma’daki yardıma muhtaç çocuklara gönderiyoruz. Onları unutmayacağız. Soma’daki çocukların acılarını paylaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

rizeli-minikler-kumbaradaki-paralarini-soma’ya-gonderdi-1.jpg