Rizeli Öğrenciler Norveç’ten Güzel Anılarla Döndü

Rizeli Öğrenciler Norveç’ten Güzel Anılarla Döndü
Rize’de Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri Erasmus+Ka220 projesi kapsamında gittikleri Fiyordları ile meşhur Norveç’ten güzel anılar biriktirerek Rize’ye döndü.

Pazar Şehit Murat Naiboğlu Sivil Havacılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Emel Bodur’un koordinatörlüğünü yaptığı “Dezavantajlı Öğrencilerin Eğitimi ile Daha Güçlüyüz” isimli Erasmus+Ka220 projesi kapsamında 8 öğrenci ve 2 öğretmenin katılımı ile 10 günlük Norveç hareketliliği tamamlayan öğrenciler, Oslo’ya 50 km uzaklıktaki Moss şehrinde gerçekleştirilen Norveç hareketliliğinden Rize’ye güzel anılar biriktirerek döndü.

Okuldan etkinlikle ilgili yapılan açıklamada, “Zorbalığa Hayır De” konseptinin işlendiği öğrenci değişimi hareketliliği boyunca ev sahibi okulda 1994'te Norveçli olimpiyat oyuncuları Atle Vårvik ve Johann Olav Koss tarafından ilk defa başlatılan MOT girişimi’nin “Yaşa”,”Önemse” ,”Hayır De” isimli değerleri ile ilgili oturumlar gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada bu oturumlarda okulun Mot koçu olan öğretmenlerle beraber Romanya, Fransa, Portekiz, İtalya’dan gelen katılımcılara bireysel ve grup halinde fiziksel faaliyetler, oyunlar ve yarışmalar düzenlendiği kaydedildi. Mot girişimin amacının gençlerin yaşam kalitesini, özgüvenini ve cesaretini artırarak kendi seçimlerini yapmalarını, kendi değerlerine sahip çıkmalarını, dışlanmış ve farklı olan kişileri sahiplenmeleri sağlamak ve böylece kapsayıcı ortamları, güvenli okulları, dayanıklı toplulukları ve barışçıl toplumları desteklemek olduğu ifade edilerek, “Ev sahibi okuldaki tüm öğretmenlerin master yapmış olması, okulun öğrencilerine her gün ücretsiz meyve dağıtması, sokakta araçların yayalara öncelik vermesi, toplu taşıma araçlarından bir yetişkinin kendi bileti ile 18 yaş altı 4 çocuğa kadar ücretsiz faydalanabilmesi, umuma açık alanlardaki (tren garları ,okullar ) lavoboların temizliği Norveç ile ilgili hayran olduğumuz güzel yanlardı. Ayrıca Norveç’in doğal güzellikleri, eşsiz güzellikteki fiyordları, dağları ve muhteşem mimarisi bizi adeta büyüledi. Projemizin bir sonraki hareketliliği Mart Ayı içerisinde Fransa’da gerçekleşecektir.” denildi.

Norveç Hükümetinin her yıl Mot Norveç’e önemli destek ve finansman sağladığı ve MOT'un yaşam becerileri konseptinin dört kıtadaki (Avrupa, Afrika, Asya ve Amerika) okullar ve belediyeler tarafından kullanıldığı belirtildi.

pazar-sehit-murat-naiboglu-sivil-havacilik-mtal-ogrencileri-norvecte-guzel-anilar-biriktirdi-4.jpg

pazar-sehit-murat-naiboglu-sivil-havacilik-mtal-ogrencileri-norvecte-guzel-anilar-biriktirdi-3.jpg

pazar-sehit-murat-naiboglu-sivil-havacilik-mtal-ogrencileri-norvecte-guzel-anilar-biriktirdi-2.jpg

pazar-sehit-murat-naiboglu-sivil-havacilik-mtal-ogrencileri-norvecte-guzel-anilar-biriktirdi-1.jpg

Kaynak:ELİF BEYHAN AKGÜN

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
1 Yorum