Rizeli Şehidin Eşinin İsteği İçin Anlamlı Talep

Rizeli Şehidin Eşinin İsteği İçin Anlamlı Talep
Rize'de yaşayan Artvinli genç Gökhan Alkanoğlu, 4 Nisan 2016 tarihinde Şırnak'ta şehit düşen Rizeli Özel Harekat Polisi Yaşar Yavaş'ın eşinin isteğini yerine getirmek için Rize Belediyesine başvuruda bulundu.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmi olarak uygulandığı 4 Nisan 2016 gecesi teröristlerin devriye görevi yürüten zırhlı araca roketatarlı saldırısı sonucu şehit düşen ve Ankara'da defnedilen Rizeli Özel Harekat Polisi Yaşar Yavaş'ın isminin Rize'de yaşatılması İçin  Artvinli genç Gökhan Alkanoğlu, Rize Belediye Başkanlığına dilekçe verdi.

img_1576.jpg

Alkanoğlu, yaptığı açıklamada, Şehit Yaşar Yavaş'ın eşi Halime Yavaş'ın bu yönde bir talebi olduğunu ifade ederek, "Şehidimiz Yaşar Yavaş'ın kıymetli Eşi Halime Yavaş ablamızın isteği olan eşinin doğduğu topraklarda isminin yaşatılması yönündeki talebini yerine getirmek amacıyla Rize Belediyesine başvuruda bulundum. Dilerim bu vatan uğruna şehit düşen Yaşar Yavaş abimizin ismi doğduğu topraklarda, Rize'de yaşatılır ve Rize Belediyesi şehidimizin ismini bir cadde, sokak veya mahalleye uygun görür" diye konuştu. Alkanoğlu, daha önce de Şehit Yavaş'ın isminin Rize'de yaşatılması yönünde girişimlerde bulunduğunu ancak destek göremediğini de sözlerine ekledi.