Rizeli şirket Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında

Rizeli şirket Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında
Rize Tropikal Ürünler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında yer aldı. Rize merkezli şirket listeye 56. sıradan girdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından, 8.’si düzenlenen 'TOBB Türkiye 100 Ödül Töreni' programı çerçevesinde, Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi açıklanarak, ödül verildi. Listede, Rize’nin Fındıklı ilçesinde 2 depo ve 1 Hediyelik ürün satış mağazası ile Yalova’da bir depo ile hizmet sunan Rize Tropikal Ürünler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 56 sırada yer aldı. En hızlı büyüyen 100 şirketin gerçekleştirdiği ortalama yüzde 569 büyüme, Türkiye’deki milli gelir artışının 8 kat üzerinde bir performans olarak kaydedildi.

TOBB, Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV) ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (ETÜ)’nün katkılarıyla düzenlenen ‘Türkiye 100 Ödül Töreni’nde, Türkiye’nin 2019-2021 dönemindeki satış geliri artış hızı sıralamasına göre en hızlı büyüyen ilk 100 şirketi belli oldu. Bu yıl 8'incisi düzenlenen program, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımı ile TOBB İkiz Kuleler Konferans Salonu’nda açıklandı. Türkiye’nin 27 farklı ilinden çeşitli şirketlerin bulunduğu listede, Rize’den 1 başkent Ankara’dan 19 şirket yer aldı.

Başvuran şirketlerin, 2019-2021 yılları arasında ciro artış hızlarının dikkate alınarak hesaplandığı Türkiye 100 listesinde, şirketlerin ortalama büyümesi yüzde 569 olarak gerçekleşti. Türkiye’deki milli gelir artışının 8 kat üzerinde bir performans gösteren şirketler, verimliliklerini yüzde 267 arttırdı. 2019- 2021 yılları arasında istihdamı yüzde 49 artıran Türkiye 100 şirketlerinin yüzde 71’i 76 farklı ülkeye ihracat yaptı. 27 farklı şehirde faaliyet gösteren Türkiye 100 şirketlerinin yaş ortalaması ise 13 yıl olarak kaydedildi.

Türkiye 100 listesine göre 56. sırada yer alan Rize Tropikal Ürünler Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 1993 yılında kurulmuş olup tarım ürünleri üretimi ve ticareti ile ilgilenmektedir. Kuruluş yılından günümüze kadar endüstriyel ve perakende fındık, kivi, maviyemiş başta olmak üzere birçok tarım ürünü üretimi ve ticareti yapılmıştır. Şirket, Rize’nin Fındıklı ilçesinde 2 depo ve 1 hediyelik ürün satış mağazası, Yalova’da bir depo ile hizmet sunmaktadır. 1993 yılında fındık üretimiyle sektöre adım atan marka, fındık üretimine ek olarak günümüzde başta kivi, maviyemiş, diğer meyveler, kuru meyveler , fındık ve çayı ürün portföyüne katmış bulunuyor. Bölgede ürettiği ürünleri ülkemizde ve başta Avrupa olmak üzere 12 ülkeye ihraç etmektedir. 2012 yılında Organik üretim projesi kapsamında bölgemizde Organik Tarım Sertifikası alan şirket, bu kapsamda 600’ün üzerinde üreticiye kivi, fındık, maviyemiş ve diğer taze meyveler, kuru meyveler, çay ve bal ürünlerini organik ve doğal olarak üretimini ve ticaretini yapmaktadır.

Müşterilerinin fındık, kivi, maviyemiş, çay, bal ve kuru meyve ihtiyacını karşılarken yeni yatırımlarla sektörde ve bölgede etkin rol alarak gelişimini sağlayarak tedarikçileri, iş ortakları ve topluma değer kazandırmak misyonuyla yola çıkan şirket, meyve yetiştiriciliği, hasadı, standardizasyonu, depolaması, paketlemesi ve lojistiği gibi konularda tüm dünyadaki yeni bilgi ve teknolojileri takip ederek sektörde bu konularda standartların yükselmesine katkıda bulunmaktadır.

Taze meyve, kuru meyve ve fındık sektöründe organik, sağlık, kalite ve güven ile bütünleşmiş markasıyla, uluslararası pazarlarda Rize Tropikal olarak organik üretimin geliştirilmesi, büyümesi, yenilenmesi ve mevcut durumunun koruması için tüm faaliyetlerini dünyadaki değişim sürecine göre oluşturmak arzusu içerisindedir.

turkiyenin-en-hizli-buyuyen-100-sirketi-arasinda-rizeden-bir-sirket-yer-aldi-1.jpg

turkiyenin-en-hizli-buyuyen-100-sirketi-arasinda-rizeden-bir-sirket-yer-aldi-2.jpg

Kaynak:HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.