Rizeli Sporcular Destan Yazdı Ancak...

Rizeli Sporcular Destan Yazdı Ancak...
Rizeli sporcular Karadeniz Bölge Şampiyonasında destan yazdılar ancak...

Muay Thai Karadeniz Bölge Şampiyonasına 12 sporcu ile katılan Rize Kardeşler Spor Kulubü sporcuları 6 madalya kazandı. Bölge şampiyonası sonrası 4 sporcumuzun Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandığı turnuva sonrası Rize Kardeşler Spor Kulubü, ilgisizlikten ve destek görememekten dert yandı.

31 Ocak - 3 Şubat tarihleri arasında Çorum'da Minik-Yıldız Kadetler, gençler bay-bayan ve Büyük -Erkekler Muay Thai Karadeniz Bölge Şampiyonası’nda Rize Kardeşler Spor Kulubü Sporcuları 3 birincilik, 1 ikincilik ve 2 üçüncülük elde ederek 3 Altın, 1 Gümüş ve 2 Bronz Madalya kazandı.

muay-thai-karadeniz-bolge-sampiyonasinda-rizeli-sporcularin-basarisi-2.jpg

Büyük Erkekler 48 Kg’da Gökhan Zorlu, Genç Erkekler 60 Kg’da Enes Akbal ve Genç Erkekler +81 Kg’da Ersan Ergüven altın madalya kazanan sporcularımız olurken, Yıldız Erkekler 42 Kg’da Onur Yılmaz final karşılaşmasını kaybedince gümüş madalyada kalmak zorunda kaldı. Yıldız Erkekler +42 Kg’da Onur Yılmaz, Genç Erkekler 57 Kg’da Özkan Naroğlu ve Büyük Erkekler +91 Kg’da Mustafa Ekşioğlu üçüncü olarak bronz madalya kazandılar.

Karadeniz Bölge Şampiyonasında ilk iki dereceyi elde eden sporcularımız Gökhan Zorlu, Enes Akbal, Ersan Ergüven ve Onur Yılmaz, 24 Şubat - 3 Mart tarihleri arasında Antalya ili Alanya ilçesinde düzenlenecek Muay Thai Türkiye Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı.

DESTEK ÇAĞRILARINDA KAPILAR YÜZÜMÜZE KAPANDI !

Geride bıraktığımız hafta içerisinde sporcularımız sessiz sedasız gittikleri Çorum'dan yine sessiz sedasız Rize'ye döndü. 'Bir dokun bin ah işit misali' ilgisizlik ve destekten yoksun bırakıldıklarını ifade eden sporcular "Rize için yarışıyoruz ancak ne bir destek ne bir ilgi var bize karşı" ifadesinde bulunurken Rize Kardeşler Spor Kulubü Antrenörleri Ahmet Cebir ve Ergün Çakmakçı yaptıkları açıklamada ise "Çorum'daki turnuvaya sporcularımızı götürmek için destek istediğimiz yerler yardımcı olmayarak yardım kapılarını yüzümüze kapattı" dedi.

muay-thai-karadeniz-bolge-sampiyonasinda-rizeli-sporcularin-basarisi-3.jpg

KİM TUTACAK BU GENÇLERİN ELİNDEN?

Muay Thai sporunun dışında birçok spor dalında başarılı sonuçlar elde etmelerine rağmen her zaman ilgisiz ve desteksiz kaldıklarını sözlerine ekleyen antrenörler "Genç sporcularımızın elinde tutacak bir kurum, kuruluş ve yardımsever iş adamı malesef bulamadık. Tamamen sporcularımızın ve kendi imkanlarımızla şampiyonaya hazırlanarak yine aynı şekilde sporcularımızla kendi imkanlarımızla şampiyonaya katıldık. Elde ettiğimiz sonuçların ardından bizler Rize'yi başarıyla temsil ettiğimize inanıyoruz. Ancak malesef Rize'de bu sporcu kardeşlerimizin ellerinden tutacak onların başarılarının daim olmasını sağlayacak hiçbir kurum yada kuruluşa ulaşamıyoruz. İnanıyoruz ki bu kardeşlerimize destek verildiği müddetçe daha çok başarılı sonuçlara imza atacaklardır. Çorum'da düzenlenen Karadeniz Bölge Şampiyonası sonucunda 4 sporcumuzun Türkiye Şampiyonasında Rize'yi temsil edecek olması Rize için bir şanstır. 24 Şubat ile 3 Mart tarihleri arasında Antalya ili Alanya ilçesinde düzenlenecek Türkiye Şampiyonası öncesi ilgili ve yetkililerin desteğini bekliyoruz." dedi.

muay-thai-karadeniz-bolge-sampiyonasinda-rizeli-sporcularin-basarisi-1.jpg

muay-thai-karadeniz-bolge-sampiyonasinda-rizeli-sporcularin-basarisi-5.jpg