Rizeli sporculardan 1 Birincilik, 2 Üçüncülük

Rizeli sporculardan 1 Birincilik, 2 Üçüncülük
Artvin'de yapılan Akarsu Kano Slalom Teşvik Yarışmaları'nda Rizeli sporcular bir birincilik 2 üçüncülük elde etti.

Türkiye Kano Federasyonu'nun düzenlemiş olduğu Akarsu Kano Slalom Teşvik Yarışmaları 10-13 Temmuz 2012 tarihinde Yusufeli’de yapıldı. Akarsu Kano Slalom yarışları Barhal Çayı parkurunda düzenlendi. Yarışmaya Türkiye genelinden 6 sı bayan 34 sporcu katıldı. Yarışmalar Yusufeli halkının ilgisi ile katılımıyla coşkuyla geçti. yarışmalarda Rizeli sporculardan Muhammet Buçan; K1 Büyük Erkekler Kategorisinde üçüncülüğü elde ederken C1 genç erkekler kategorisinde Furkan Tatoğlu birinci aynı kategoride Batuhan Ateşar ise üçüncü oldu.

Yarışma sonrasında; K1 Büyük Erkekler Kategorisinde Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Anıl Acar birinci olurken, 2. Uğur Polat ve 3. Rize Ardeşen Spor Kulübü Muhammet Buçan oldu.

K1 Genç Erkekler Kategorisinde, Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Mustafa Untöken 1., 2. Yusufeli Turizm Doğa ve Su Sporları Kulübü Emre Ertek, 3. Adrenalin Doğa ve Sporlar Kulübü Tarık Tuğcu oldu.

C1 genç erkekler kategorisinde 1. Rize Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi Furkan Tatoğlu, 2. Yusufeli Belediyesi Spor Kulübü sporcusu Emre Yılmaz, 3. Rize Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi Batuhan Ateşar oldu.

kano-yarismalari-artvin-1.jpg

Federasyon Başkanı Prof Dr. Sami Mengutay’ın ve belediye başkanı Eyüp Aytekin’in bütün yarışmaları izledikleri üç günün sonunda dereceye giren sporcuların madalyaları iki başkan tarafından takıldı. İkinci günün sonunda bütün spor ve idarecilere toplu yemek verilirken, kafilelerin barınma ihtiyaçları da Yusufeli Belediyesi tarafından karşılandı.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini ifade eden Federasyon Başkanı Mengutay; “Akarsu Slalomda bugün milli sporcularımızın çoğunluğu Yusufelili, Yusufeli’nde yapılan yapay Kano parkurunda bu yörede Kano Sporunun daha gelişmesine katkı yapacak. Ayrıca gördüğüm ilgiden dolayı Yusufelileri teşekkür ediyorum” dedi.

kano-yarismalari-artvin-2.jpg