Rizeli Tekneyi Yapar Ancak Denize İndiremez!

Rizeli Tekneyi Yapar Ancak Denize İndiremez!
Rize’de, denizden bir kilometre içeride dağdaki bir evin altında imal edilen 6.5 metre uzunluğundaki tekne, içerisinde bulunduğu atölyenin duvarları kırılarak denize indirileceği günü bekliyor.

Rizeli polyester tekne ustası Recep Baykuş, iki yıl önce Rize’nin Alipaşa Mahallesi'nde denizden bir kilometre içerideki evinin altında tekne imalatına başladı. Teknenin tek kapısı bulunan atölyede imal edilmesi dikkat çekmişti. Recep Baykuş, teknenin yapımına başladığı sırada teknenin tamamlandığında atölyenin duvarlarını yıkarak tekneyi denizle buluşturacağını söylemişti.

İki yıllık bir çalışmanın sonunda tamamlanan tekneye motoru geçen gün monte edildi. Denize inmeye hazır hale gelen tekne şimdi içerisinde bulunduğu atölyenin ahşap duvarları yıkılarak karadan taşınıp deniz ile buluşacağı günü bekliyor.

recep-baykus-teknesini-denize-indirecegi-gunu-bekliyor-2.jpg

Marangozluk yaparak geçimini sağlayan Recep Baykuş, babasının sandal ustası olmasından dolayı çocukluğundan beri tekne yapımına meraklı olduğunu söyledi. Yaptığı çalışma ile kısıtlı imkanlarla Karadeniz bölgesinde bir ilki başararak evinin altında polyester tekne imal eden Baykuş, seri üretime geçmek istediğini, ancak bürokratik engellerin seri üretime geçmesine mani olduğunu anlattı. Seri üretime geçerek hem istihdama hem de ilin ekonomisine katkıda bulunmak isteyen Recep Baykuş, hayallerini gerçekleştirebilmek için yetkililerden destek istedi.

Teknenin ne zaman ve ne şekilde denize indirileceği yönünde soruları yanıtsız bırakan Baykuş, teknesini basından habersiz bir şekilde denizle buluşturmanın planlarını yaptığını söyledi.

Baykuş’un komşuları ise “Bu kısıtlı imkanlarda bunu başaran Recep ustaya destek verilirse çok daha büyük işler başaracağını" söylediler.

recep-baykus-teknesini-denize-indirecegi-gunu-bekliyor-1.jpg