Rizeli Tuzağa Böyle Düştü!

Rizeli Tuzağa Böyle Düştü!
Rize Emniyet Müdürlüğü'nün çeşitli yöntemlerle uyarılarda bulunmasına rağmen yine de dolandırıcıların kurbanı olan Rizelilerden bir tanesi yaklaşık 10 Bin TL.sini dolandırıcıya böyle kaptırdı...

Rize'de dolandırıcılık yaptığı iddia edilen kişi yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Rize Emniyet Müdürlüğüne müracaat eden H.K, cep telefonundan arayarak kendisini başkomiser olarak tanıtan kişinin, satın aldığı cep telefonu hattının kullanılarak kimlik bilgilerini elde eden kişilerin banka hesabına girebileceklerini belirterek, bu kişilerin yakalanabilmesi için para yatırması gerektiğini söylediğini ifade etti.

Bunun üzerine söz konusu kişinin banka hesabına 9 bin 540 lira yatırdığını, ancak daha sonra dolandırıldığını anladığını belirten H.K'nin şikayeti üzerine yürütülen soruşturmada, ilgili bankaya bilgi verilerek şüpheliye ait hesaba bloke konulması sağlandı.

Yapılan araştırmada şüphelinin Şanlıurfa ilindeki A.S. (23) olduğu tespit edildi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilerek hesabından para çekmek üzere bankaya giden A.S, gözaltına alındı. A.S, Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. H.K'nin banka hesabına yatırdığı 9 bin 540 lira ise iade edildi.