Rizeli ünlü doktor Prof. Dr. Demirbaş hayatını kaybetti

Rizeli ünlü doktor Prof. Dr. Demirbaş hayatını kaybetti
Türkiye’nin en önemli organ nakli Uzmanı Rizeli hemşehrimiz Prof. Dr. Alper Demirbaş, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Son 6 yılda 3 bin 500'ü aşkın organ naklini gerçekleştiren ve aslen Rize’nin Pazar ilçesinden olan Çorum ili doğumlu 61 yaşındaki Türkiye’nin en önemli organ nakli Uzmanı Prof. Dr. Alper Demirbaş, akciğer kanseri dolayısıyla tedavi görürken yakalandığı koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Demirbaş, İstanbul'daki bir hastanede akciğer kanseri nedeniyle ameliyat olmuş ve enfeksiyon nedeniyle Akdeniz Üniversitesi Hastanesine kaldırılmıştı. Yaklaşık 3 haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi gören Prof. Dr. Demirbaş, tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Prof. Dr. Demirbaş, yurt içi ve yurt dışından sayısız organ nakli ameliyatına imza atarak birçok insanın sağlığına kavuşmasına vesile olurken memleketi Rize ve Trabzon'dan da çok sayıda hastasının şifa bulmasına vesile olmuştu.

Demirbaş, hastalığını öğrendikten 2 gün sonra sosyal medya paylaşımından veda paylaşımında bulunarak, “Değerli dostlar, sevgili hastalarım, Aralıksız 28 yıldır sürdürdüğüm Organ Nakli ameliyatları ve 36 yıldır sürdürdüğüm Genel Cerrahi ameliyatlarını, 25 Ekim 2023 tarihi itibariyle bıraktım. Kurucularından olduğum ve 15 yıldır başkanlığını yaptığım Medical Park Antalya Hastanesinden de aynı tarih itibariyle ayrıldım. Uzunluğunu bilmediğim bir süre herhangi bir hastanede çalışmayacağım. Meslek hayatım boyunca her dakikamı değerli kılan ve hastalıklarının tedavisi için elimden gelen herşeyi yaptığım tüm hastalarıma, bana destek olan-olmayan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ederim. Ben her birinize hakkımı helâl ediyorum, lütfen sizler de helâl ediniz. Sağlıklı günlerde yeniden görüşebilmek umuduyla... Prof.Dr Alper Demirbaş” ifadelerine yer vermişti.

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
3 Yorum