Rizeli Ünlü Hukukçu Prof. Dr. Adem Sözüer, Memleketinde Eğitim Semineri Verecek

Rizeli Ünlü Hukukçu Prof. Dr. Adem Sözüer, Memleketinde Eğitim Semineri Verecek
Türkiye’de alanının en iyilerinden Rizeli akademisyen ve hukukçu Prof. Dr. Adem Sözüer, Rize Barosu’nun daveti üzerine kentte eğitim seminerine katılacak.

Rize’nin İkizdere ilçesinden olan ve Türkiye’de alanının en iyilerinden İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer, Rize Barosu Başkanlığı’nın daveti üzerine 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Rize’de eğitim semineri verecek.

Rize Baro Başkanı Av. Ümit Peçe, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli” düzenleyeceklerini belirterek, panele İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adem Sözüer ile aynı bölümde Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapan Selman Dursun’un katılacağını kaydetti.

Baro Başkanı Av. Peçe, Rize Barosu bünyesinde gerçekleştirdikleri seminerlerde, meslektaşlarının eğitim farklılıklarını gidermek, bu alanlarda kendilerini geliştirme anlamında ihtiyaç ve eksikliklerini tamamlamak, daha güçlü ve donanımlı birer hukukçu olarak görevlerini ifa etme yolunda farklı konuları tercih ettiklerini belirterek, yarın düzenleyecekleri eğitim seminerinde "Ceza Muhakemesi Kanunundaki Değişiklikler ve Seri Muhakeme Usulü", "8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli, Türk Ceza Kanunu 6284 Sayılı Kanunda Kadın Haklarına İlişkin Düzenleme ve Uygulamalar" konularında Prof. Dr. Adem Sözüer ile Dr. Öğretim Üyesi Selman Dursun tarafından bilgilendirmelerde bulunulacağını kaydetti.

Av. Peçe, 8 Mart Pazar günü saat: 10.30’da Rize Barosu Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilecek eğitim seminerine, hukukçu meslektaşlarının yanı sıra halkımızın da katılabileceğini kaydetti.

umt-pece-rize-baro-baskani.jpg

Türk Ceza Hukuku Reformu'nun baş mimarlarından olan Prof. Dr. Adem Sözüer, dünyada bir ilk niteliğinde olan ve başkanlığını yürüttüğü “Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali”'nin de fikir babasıdır.

Sözüer, ayrıca, 2 dönem İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanlığı görevinde bulunmuş olup, 5 Şubat 2012 tarihinde İstanbul Üniversitesi'nin hazırladığı Yeni Anayasa Çalışmalarına katılmış ve "Şu veya bu sebeple süreç yavaşlatılmamalı. Halkın büyük beklentisi var. Kimsenin zoru ve baskısı olmadan yapılan yeni bir anayasa istiyoruz." diyerek sürece destek vermiştir.