Rizeli Validen Müteahhide Fırça

Rizeli Validen Müteahhide Fırça
Van'ın Rizeli Valisi, yeni tamamlanan okul binasında öyle bir eksiklik gördü ki çileden çıktı.

Van'ın Rizeli Valisi Münir Karaloğlu, kurum müdürleriyle gerçekleştirdiği köy gezilerine devam ediyor. Vali ve beraberindeki heyet, dün Özalp İlçesi ve köylerini dolaştı. Vali Karaloğlu, Tepedamı Köyü'nde yapımı biten 10 derslikli ilköğretim okulunu gezdi. Binanın yapımında kullanılan malzemeyi beğenmeyen Karaloğlu, müteahhide kızarak, "Bu ne biçim rezalet. Allah'tan korkmaz mısın sen, bu iş sizin namusunuzdur" diyerek fırça attı.

Van Valisi Münir Karaloğlu, kurum müdürleriyle gerçekleştirdiği köy gezilerine devam ediyor. Vali ve beraberindeki heyet, dün Özalp İlçesi ve köylerini dolaştı. Heyet, ilk olarak Özalp İlçe merkezinde yapımı sürdürülen kapalı spor salonunu inceledi. Daha sonra ise Kur'an kursunu gezdi. Vali Karaloğlu, burada mahalle çocuklarına oyuncak dağıttı. Karaloğlu, daha sonra Tepedamı köyünde yapımı biten 10 derslikli ilköğretim okulunu gezdi. Binanın yapımında kullanılan malzemeyi beğenmeyen Karaloğlu, müteahhide kızarak, "Bu ne biçim rezalet. Allah'tan korkmaz mısın sen, bu iş sizin namusunuzdur" diyerek fırça attı. Karaloğlu, yetkililere de kızarak, "Düzgün yapılmadıkça bu okulu teslim almayın" diye

Vali Münir Karaloğlu, başlatmış oldukları köy gezilerine bundan sonra da devam edeceklerinin altını çizerek, devletin yatırımlarını yerinde görerek, eksikliklerin olup-olmadığını tespit edeceklerini söyledi.

Vali Karaloğlu; "Buradaki amaç, halkımızın sorunlarını, taleplerini yerinde görüp, dinlemek ve bunlara çözüm olabilmektir. Öte taraftan devletin yaptığı yatırımları yerinde görüp, yatırımların layıkıyla sürdürülüp sürdürülmediğini denetlemektir. Birlikte birçok köy gezdik, birçok yatırımı yerinde gördük. Ancak Tepedamı Köyü'nde yaptırılan 10 derslikli ilköğretim okulunda bu halkın paralarının nasıl çarçur edildiğini gördük. Biz müteahhitlerden fazla kırım yapmalarını istemiyoruz. Tek istediğimiz, yaptıkları işleri layıkıyla sürdürmeleridir. Kesinlikle bu halkın paralarını işini iyi yapamayan müteahhitlere yedirmeyeceğiz. Elbette burada bütün müteahhitler ''işini iyi yapmıyor'' demiyoruz. Burada iyi ile kötü müteahhit farkı da ortaya çıkar ve işin ehli olan müteahhitler iş alır" dedi.