Rizeli Yeşil Çaydan Kuru Pasta Yaptı

Rizeli Yeşil Çaydan Kuru Pasta Yaptı
Rize’de pastane işletmecisi tarafından yeşil çaydan kuru pasta üretimi yapıldı.

Rize’de pastane işletmeciliği yapan Muhammet Bostan, çayı çeşitlendirmek amacıyla yeşil çaydan kuru pasta üretimi yaptı.

Çığ fındıktan üretilen ve sadece bir çeşit olarak günümüze kadar gelen acıbadem artık 7 çeşit olarak vatandaşların beğenisine sunuldu. Üretimi yapılan yeşil çaylı ve kivili acıbadem pasta çeşitleri yoğun rağbet görürken limonlu, fren boğazlı, portakallı, cevizli ve fındıklı acıbadem çeşitleri de pastane işletmecisi tarafından müşterilerinin beğenisine sunuldu.

dergah-pastaneleri-yesil-cayli-ve-kivili-aci-badem-yapti-2.jpg

Pastane İşletmecisi Muhammet Bostan yaptığı açıklamada, "Rizelinin geçim kaynağı çaydır. Bizde çayı biraz daha çeşitlendirmek amacıyla çaylı acıbademi ve yöremizin bir diğer ürünü olan kivili acıbademi denedik ve müşterilerimizin beğenisine sunduk. Yeşil çaylı ve kivili acıbademler müşterilerimiz tarafından fazlasıyla beğenildi ve oldukça olumlu tepkiler aldık.” dedi.

dergah-pastaneleri-yesil-cayli-ve-kivili-aci-badem-yapti-1.jpg

Gıda Mühendisi Bayram Durmuşoğlu ise Rizeli bir firma olduklarından Rize’den yöremize uygun ne yapılabilir? Düşüncesiyle acıbademin yeşil çay ve kivilisini üretmek istediklerini kaydederek, " Burada ürettiğimiz ürün acıbadem. Bu acıbadem ürünü eskiden tek çeşit sade çığ fındıktan yapılırdı. Biz bu ürünü çifte kavrulmuş fındıktan yaptık ve çeşidini olabildiğince fazla yaptık. Neden yaptık bunu ? Genelde pastanecilik hayalle yapılan bir şeydir. Hayaliniz ne kadar genişse ürününüz o kadar çoktur. Bizimde hayallerimiz çok olduğu için ürün çeşitlerimiz fazla. Limonlusu, fren boğazlısı, çaylısı, portakallısı, kivilisi arasında en çok talep gören ürünümüz Rizemize özgü olduğu için çay ve kivilisidir.” diye konuştu.

dergah-pastaneleri-yesil-cayli-ve-kivili-aci-badem-yapti-4.jpg