Rizeli’den Pratik Çözüm

Rizeli’den Pratik Çözüm
Rizeli vatandaşların ilginç yöntemleriyle sorun çözmelerine bir yenisi daha eklendi.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi Amlakit Yaylası’nda günübirlik tesis işleten Ali Kemal Okumuşoğlu, bulunduğu yayladaki iletişim sorununu Karadeniz zekası ile çözdü.

Okumuşoğlu, iletişim sinyalinin zayıf olduğu ve tek bir noktada sinyal alabildiği yaylada bu sorunu çözmek için ‘’PTT AMLAKİT’’ adını verdiği cep telefonu kulübesi oluşturdu. 1 metre karelik alana diktiği direğin üstüne bir tahta kutuyu sabitleyerek cep telefonu  kulübesi oluşturan Okumuşoğlu, bu yöntemle  hem kendisinin hem de müşterilerinin iletişim sorununu gidererek rahatlıkla telefon görüşmelerinin yapılmasını sağladı.

rizeliden-cekmeyen-cep-telefonuna-pratik-cozum-(1).jpg

55 yaşındaki Okumuşoğlu, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Yaylada özellikle yaz aylarında nüfusun bir hayli artıyordu. Burada telefon hattı yok. Cep telefonları da çekmiyor. İletişimden mahrum kalıyoruz.  Telefon sinyalinin aldığı bir metrekarelik alanı tespit ettim ve buraya yaylamızın isminin yanına PTT’nin adını koyarak  gelen misafirlerimizin telefonlarını koyarak sinyal almasını sağlıyorum. Bu 1 metrekarelik alanda iletişim sorununu çözmeye çalışıyorum.  Bu sayede bizim ve gelen misafirlerimizin  görüşme imkanı oluyor. Teknolojinin bu kadar  ilerlediği bir dönemde biz hala yaylamızda iletişim sorunu yaşıyoruz. Yetkililer en azından yaz aylarında buraya geçici bir baz istasyonu kurmalı” dedi.

rizeliden-cekmeyen-cep-telefonuna-pratik-cozum-(6).jpg

rizeliden-cekmeyen-cep-telefonuna-pratik-cozum-(2).jpg

rizeliden-cekmeyen-cep-telefonuna-pratik-cozum-(3).jpg

rizeliden-cekmeyen-cep-telefonuna-pratik-cozum-(5).jpg

rizeliden-cekmeyen-cep-telefonuna-pratik-cozum-(4).jpg

Haber: Cemil Kus