Rizeliler 2 Mart'ta Şanlı Bir Direniş Destanı Yazmıştır

Rizeliler 2 Mart'ta Şanlı Bir Direniş Destanı Yazmıştır
1. Dünya Savaşı sırasında maruz kaldığı düşman işgalinden 2 Mart 1918 tarihinde kurtulan Rizeliler, ortaya koydukları kahramanlık ve cesaretle tarih sayfalarına şanlı bir direniş destanı eklemişlerdir.

TÜMSİAD RİZE Şube Başkanı Abdulbaki Fil, Rize’mizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Fil, mesajında, Aziz milletimizin İstiklal mücadelemizde, bağımsızlığı ve ülkesi için şanlı bir kurtuluş savaşı verdiğini ve destansı bir başarıya imza attığını ifade ederek şunları kaydetti:

Aziz milletimiz, İstiklal mücadelemizde, bağımsızlığı ve ülkesi için şanlı bir kurtuluş savaşı vermiş, destansı bir başarıya imza atmıştır. Birinci Dünya Savaşı sırasında maruz kaldığı düşman işgalinden 2 Mart 1918 tarihinde kurtulan Rizeliler de ortaya koydukları kahramanlık ve cesaretle tarih sayfalarına şanlı bir direniş destanı eklemişlerdir.

Vatanı ve özgürlüğü en yüce değer olarak bilen Rizelilerin bu kahramanlıkları, bağımsızlık mücadelemizin zaferle sonuçlanmasında büyük katkı sağlamıştır.

abdulbaki-fil-tumsiad-rize-sube-baskani.20130302123505.jpg

Şube Başkanı Abdulbaki Fil açıklamasının devamında Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıldönümünü kutladığını ise şu sözlerle ifade etti: Bu duygu ve düşüncelerle, böylesi bir tarihi onuru yaşayan Rize ilimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümünü kutluyor, Tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygıyla anıyorum. Anlam ve önemi yıllar boyu unutulmayacak olan bugün dolayısıyla tüm Rizeli ve Rize`de yaşayan vatandaşlarımızın coşkusunu paylaşıyor, saygılarımı sunuyorum.