Rizeliler Öyle Bir Yerde İftar Açtı ki - VİDEO İZLE

Rizeliler Öyle Bir Yerde İftar Açtı ki - VİDEO İZLE
Bugüne kadar yüzlerce ilginç olayın yaşandığı Rize'de, Rizeliler farklılıklarını bir kez daha ortaya koydu. Karadeniz Sahil Yolu üzerindeki üstgeçitte iftarlarını açtı.

Ramazan Ayında farklı bir şekilde iftar açmanın sevincini yaşayan Rizeliler bu kez Çayeli Belediyesi tarafından düzenlenen iftar programında Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan üst geçitte iftarlarını açtı. Küçük Taşhane Mahallesi sakinlerinin yoğun ilgi gösterdiği iftar programı İshakoğlu ilkokulu yanında bulunan 70 metre uzunluğundaki  üst geçitte yapıldı.

cayelinde-ust-gecitte-iftar-1.jpg

cayelinde-ust-gecitte-iftar-3.jpg

Karadeniz sahil yolunun yapılmasıyla yerleşim yerlerinin deniz kenarı ile bağlantısı sağlamak için kurulan üst geçitte yapılış amacının dışında bir etkinlik olan iftar programının düzenlenmesi oldukça hoş görüntüler meydana getirdi. Bir çok kişinin bu özel anları kayıt ettikleri gözlendi.

cayelinde-ust-gecitte-iftar-2.jpg

cayelinde-ust-gecitte-iftar-6.jpg

İftar yemeği sonrası mahalle muhtarı Kadir Kandiş mahalleye hizmetlerinden dolayı Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ve Belediye Şantiye Şefi Azmi Çakır'a teşekkür plaketi verdi.

cayelinde-ust-gecitte-iftar-7.jpg

cayelinde-ust-gecitte-iftar-8.jpg

cayelinde-ust-gecitte-iftar-9.jpg

Plaket takdimi esnasında bir konuşma gerçekleştiren Muhtar Kadir Kandiş, "Başkanımıza ve belediye şantiye şefliğine mahallerimize yaptıkları  hizmetlerden dolayı bir plaket vermek istiyoruz. Kendileri mahallemiz için makul isteklerimize her zaman olumlu yaklaşarak bizi boş geri çevirmediler." diye konuştu.

cayelinde-ust-gecitte-iftar-4.jpg

Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır ise burada yaptığı  konuşmada; "17 mahallem var bütün mahallerimize eşit mesafede durduk.  Muhtarımızla beraber güzel hizmetler ürettik. Bu mahallerimizin tüm yolları beton yapıldı. Kanalizasyon ve su işi tamamlandı. İlk defa hizmetlerden ötürü bir plaket alıyorum. Bu ince düşünceleri için teşekkür ediyorum." dedi.

cayelinde-ust-gecitte-iftar-5.jpg

Mısır'da yaşanan olaylar hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Rıza Çakır; "İftar sofrasında yapılan duaların kabul olacağını buyuruyor peygamberimiz. Bizler farklı bir ortamda iftar yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Ve dualarımız dünyadaki bütün insanlık için özellikle Mısır'da özgür iradeleriyle seçim yapmış Cumhurbaşkanı seçmişler, seçim hakları ellerinden alınmış ve hunharca öldürülen özgürlük uğruna demokrasi uğruna mücadele eden kardeşlerimize buradan dualar ediyoruz. Çayelililer olarak onların manevi olarak yanlarındayız. Onlar dirensinler  Allah'ın izniyle kazanacaklardır. Eğer Mısır'da alışılagelmiş darbe başarısız olursa inanıyorum ki bütün dünyanın dengeleri değişecek. Çünkü bütün dünya her tarafa demokrasi vaat ederken Mısır'a demokrasi gelmesin diye mücadele ediyor olmasının altında çok şey aramak lazım. Bir benzerini Türkiye için düşünülmüştü. Allah nasip etmedi. Allah herkesin gönlüne göre versin diyorum." şeklinde konuştu.