Rizelileri Mitinge Bekliyoruz

Rizelileri Mitinge Bekliyoruz
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Rize'den çıkmış, 8.5 yıldır ülkenin Başbakanlığını yapan bir başbakanın mitinginde herkesi görmek istediklerini söyledi.

Yazıcı, Rize Gazeteciler ve Muhabirler Derneğinde düzenlediği basın toplantısında, yarın Rize'nin siyasi anlamda önemli bir gün yaşayacağını, Türkiye Cumhuriyeti'nin 8.5 yıldır Başbakanlığını yapan Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Cumhuriyet Meydanı'nda hemşehrileri ile buluşacağını belirtti.

Rize mitinginin Başbakan Erdoğan'ın il olarak 21'inci mitingi olduğunu ifade eden Yazıcı, ''İstanbul'da ve bazı ilçelerde yaptığı mitingleri saymıyorum. Rize'de meydanda bina giydirmeleri yapıldı. Görselliği çok farklı biçimde yansıtmaya çalışıyoruz. Yarın sabah meydan çok daha güzel görünecek. Yoğun şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz'' dedi.

hayati-1.jpg

Rize'de ilçeleri ve bazı köyleri dolaştığını, edindiği izlenimin Rize'nin tek vücut halinde olduğunu, bunun da memnuniyet verici olduğunu dile getiren Yazıcı, şunları söyledi:

''İnşallah hava koşulları da uygun olursa Başbakanımız, genel başkanımızı, hemşehrimizi büyük bir coşku ile karşılaşacağız. Başkanımız miting için Rize'ye geldiğinde açılışı yapılacak çok tesis vardı. Bunların bir program dahilinde açılış törenini yapmayı planlıyorduk. Bunlardan en önemlisi de 55 milyon liralık yatırımla gerçekleştirilen devlet hastanesi. Bunu da açabilirdik ama tam anlamıyla tamamlansın düşüncesiyle tesislerin açılış törenini seçim sonrasına erteledik. İnşallah seçimden sonra en uygun zamanda Başbakanımız gelerek tesislerin açılışını gerçekleştirecek.''

Bakan Yazıcı, Başbakan Erdoğan'ın yarın miting dışında bir programı olmadığını, kesin olmamakla birlikte büyük ihtimalle yarın sabah geleceğini bildirdi.

Bakan Yazıcı, şöyle devam etti:

''Başbakanın konuşmasının içeriği ile ilgili bir şey söylemem nezaketen doğru olmaz. Ama ülkenin sorunlarına vakıf olduğumuz gibi Rize'nin sorunlarına da vakıfız. Başbakanımız da bu ekibin başında. Bu sorunları bir plan dahilinde çözüme ulaştıracağız. Rize'den çıkmış, 8.5 yıldır ülkenin Başbakanlığını yapan bir başbakanın mitinginde herkesi görmek istiyoruz. Rize'nin 320 bin nüfusu var. Herkesi mitinge davet ediyoruz. Türkiye'nin kalbi yarın Rize'de atacak.''