Rizeli’nin Doğalgazı Kuzinagaz Olur !

Rizeli’nin Doğalgazı Kuzinagaz Olur !
Rizeli mucit doğalgaz yerine kuzinagazlı sistem kurarak evinin tüm odalarının ısıtma sorununu bir kuzina ile çözdü !

Rizeli Mucit Mehmet Ali Mert mucitlikte sınır tanımıyor. Daha önce birçok ilginç projeye imza atan Mert, kuzinadan kalorifer sistemi yaptı.

Rize’nin  Muradiye Beldesinde oturan Mehmet Ali Mert, köylerinde doğal gaz olmadığı için piyasadan topladığı parçaları kuzinaya monte ederek odalara petek taktı ve bu şekilde evin her tarafını ısıtmayı başardı.

mehmet-ali-mert-rizeli-mucit-kuzinadan-dogalgazli-isitma-yapti-1.jpg

Mehmet Ali Mert’in kurduğu sistemle evin her tarafı ısınırken Mert’in annesi kuzinada yemeğini yapıyor, ekmeğini pişiriyor, suyunu ısıtarak evin ihtiyaçlarını gideriyor. Mert, 2 Bin TL. harcayarak kurduğu sistemle ilgili bilgi verirken kalorifer sisteminin yaparken en ana sorunun ekonomi olduğunu ifade ederek şunları kaydetti: Bu sistemi en uygun nasıl yaparız diye düşüncelere sarıldık. Ana mantığı da ele alarak ana mantık suyun ısıtılması ve dolaştırılması olduğundan böyle bir şeye karar verdik. Millet olmaz demesine rağmen biz yine yapmaya karar verdik. Kuzina termosifonu bir araya getirdik. Bu amaç üzerine yapılmış sistemler var ama kalorifer üzerine yapılmamıştı. Birkaç denemeden sonra uygun verimler almaya başladık. Maliyeti 2 bin liraya yakın petekler, borular tuttu. Herkesin evinde kuzinası vardır. Kuzinalarını hem kalorifer hem kuzina olarak kullanabilir.

mehmet-ali-mert.jpg

Mehmet Ali Mertin annesi  Fatma Mert ise yaptığı açıklamada, “Evimiz kaloriferli ev gibi sıcak oluyor. Gelen misafirlerimiz evin kuzinadan ısındığına inanmıyorlardı. Evimiz dıştan kaplanmış olsa bu sıcak 30 dereceye kadar çıkar.” diye konuştu.

mehmet-ali-mert-rizeli-mucit.jpg

mehmet-ali-mert-rizeli-mucit-kuzinadan-dogalgazli-isitma-yapti-2.jpg