Rize'nin 2 Mart Kurtuluş Programı Belli Oldu - ÖZEL -

Rize'nin 2 Mart Kurtuluş Programı Belli Oldu - ÖZEL -
Rize’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Yıldönümü kutlama programı belli oldu. İşte 2 Mart’taki Rize’nin Kurtuluş Programı:

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yaptığı açıklamada, Rize'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla Rize Belediyesi olarak kurtuluş günü olan 2 Mart'ta bazı programlar düzenleyeceklerini belirtti.

Özenle hazırlayacakları programlara herkesi davet eden Belediye Başkanı Halil Bakırcı, şunları kaydetti: ''Üzerinde yaşamış olduğumuz coğrafyada atalarımız nice kahramanlık destanları yazmıştır. Kendini savunmasını çok iyi bilen bir millet olmamıza rağmen bizler bu coğrafyada kan ve gözyaşı değil; huzurun, mutluluğun hakim olması için çaba sarf ediyoruz.''

Bakırcı, kentin düşman işgalinden kurtuluş etkinlikleri kapsamında resim sergisi, konser, halk oyunları ve horon gösterileri, atletizm, şiir ve komposizyon yarışması gibi programlar düzenleyeceklerini söyledi.

Bakırcı ayrıca 2 Mart’ta havanın yağışlı olması durumunda Cumhuriyet Meydanı Tören Alanında sadece Çelenk Sunma Töreni’nin yapılacağını diğer etkinliklerin ise İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde gerçekleştirileceğini kaydetti.

İŞTE 2 MART RİZE’NİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞU’NUN 95. YIL DÖNÜMÜ KUTLAMA PROGRAMI

1 MART 2013 CUMA

SAAT:15.00 Atletizm Rize İl Birinciliği Yarışması . ( İslampaşa Sosyal Tesisleri Atletizm Sahası)

2 MART 2013 CUMARTESİ

SAAT:  09.00 Çelenk Sunma Töreni (Cumhuriyet Meydanı)

SAAT: 09.15 Rize Kalesi’nden Top Atışı

SAAT:  09.15 Kutlama Töreni (Cumhuriyet Meydanı)
 (Temsili Milis Kuvvetleri’nin düşman işgalinden kurtuluşu simgeleyecek gösterisi, Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar, şiir ve komposizyon yarışmalarında birinci olacak öğrencilerin eserlerini okumaları, Rize Belediyesi Halk Oyunları Ekibi ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’ne bağlı Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri, yarışmaların ödül töreni ve horon gösterisi.)

SAAT: 10.30 Rize Resim Sergisi 2 - 5 Mart 2013 tarihleri arası (İsmail Kahraman Kültür Merkezi)

SAAT: 19.00 Erzincan 3. Ordu Bando Konseri (İsmail Kahraman Kültür Merkezi)

olay53 - ÖZEL -