Rize'nin %8'i Okuryazar

Rize'nin %8'i Okuryazar
Rize Milli Eğitim Müdürü Rasim Çelik, ''Ana-Kız Okuldayız'' kampanyası kapsamında şu ana kadar birinci kademede 632 kurs açtıklarını ve bu kurslarda 6 bin 263 kişiye okuma yazma öğrettiklerini söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayelerinde başlatılan ''Ana-Kız Okuldayız'' kampanyasıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Rize'de de okuma yazma bilmeyen hiçbir vatandaş kalmamasının hedeflendiğini belirtti.

Kampanya kapsamında kurs açmaya başlamadan önce il genelinde okuma yazma bilmeyenlerin sayısını araştırdıklarını ifade eden Çelik, ''Yaptığımız araştırmada, il genelinde okuma yazma bilmeyen ya da çok az bilen 25 bin civarında kişi olduğunu belirledik. Bu da il nüfusunun yaklaşık yüzde 8'ine karşılık geliyordu'' dedi.

Şu ana kadar Rize'de okuma yazma kampanyası kapsamında birinci kademede 632 kurs açtıklarını ve bu kurslarda 6 bin 263 kişiye okuma yazma öğrettiklerini bildiren Çelik, ikinci kademede ise açılan 27 kursta 326 kişinin eğitim gördüğünü kaydetti. 
    
-KÖY VE YAYLALARDA OKUMA YAZMA KURSLARI AÇILDI-

Çelik, kampanya kapsamında kurs açmaya devam ettiklerini, okur yazar olmayanlara ulaşmak için yoğun çaba harcadıklarını dile getirerek, şunları söyledi: ''İlk günlerden beri okur yazar olmayanlara ulaşmak için yoğun gayret gösteriyoruz. Halen il genelinde 186 kurs devam ediyor. Halk Eğitim Merkezine gelemeyenler olursa bu kişilerin evine gidip orada kurs veriyoruz. Yaz döneminde vatandaşlarımızın köylerde veya yaylalarda olması nedeniyle bu yerlerde bile kurs açtık. Açılan kurs sayısı bakımından Türkiye genelinde en başarılı birinci il konumuna yükseldik. Kampanya 4 yıl sürecek olmasına rağmen ilimizde okur yazar olmayanları 3 yılda okur yazar yapmayı hedefliyoruz. Şu ana kadar elde ettiğimiz başarı hedeflerimizin üzerinde.''

Çelik, okur yazar yapılan kişileri ilkokul diploması almaya ardından da eğitimlerini devam ettirmeye teşvik ettiklerini sözlerine ekledi.