Rize'nin Bilim Kahramanları Başkent'te 5. Oldu

Rize'nin Bilim Kahramanları Başkent'te 5. Oldu
Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi, bu yıl 20.’si düzenlenen “First Lego League (FLL) Challenge (FLL)” Ankara yerel turnuvasında 3 farklı kategoride turnuvayı 5. tamamladı.

Bilim Kahramanları Derneğinin düzenlemiş olduğu First Lego League (FLL) Challenge Lise Turnuvası'na SPARROWHAWKS takımı ile katılan Rize Fatma-Nuri Erkan Bilim ve Sanat Merkezi (Rize BİLSEM), Türkiye 5.’liğini elde etti.

Dünyanın en büyük gençlik ve çocuk organizasyonlarından biri olarak 80 ülkede yapılan ve Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği tarafından düzenlenen Bilim Kahramanları Buluşuyor (FIRST LEGO League (FLL) Challenge) 20. Sezon Ankara Yerel Turnuvası, TED Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Turnuvada 3 farklı kategoride yarışan Rize ekibi turnuvayı 5. olarak tamamlarken “Aslan koç” ödülünün de sahibi oldu.

SPARROWHAWKS takımı, takım koçları Burcu Doğrusöz Sezer, Kemal Akbayrak ve Yalçın Sandalcı ile takım üyeleri Fatih Çelebi Tabak, Yusuf Efe Abay, Berkay Erkan, Göksu Deniz, Nurbanu İlkbahar, Ece Özge Sönmez, Ahmet Selim Aksu, Yiğit Aktaş, Yusuf Ali Yılmaz ve Melih Yahya Tel’den oluştu.

rizenin-bilim-kahramanlari-sparrowhawks-takimi-baskentte-5-oldu-2.jpg

rizenin-bilim-kahramanlari-sparrowhawks-takimi-baskentte-5-oldu-8.jpg

rizenin-bilim-kahramanlari-sparrowhawks-takimi-baskentte-5-oldu-3.jpg

rizenin-bilim-kahramanlari-sparrowhawks-takimi-baskentte-5-oldu-6.jpg

rizenin-bilim-kahramanlari-sparrowhawks-takimi-baskentte-5-oldu-5.jpg

rizenin-bilim-kahramanlari-sparrowhawks-takimi-baskentte-5-oldu-10.jpg

rizenin-bilim-kahramanlari-sparrowhawks-takimi-baskentte-5-oldu-1.jpg

rizenin-bilim-kahramanlari-baskentte-5-oldu.jpg

Kaynak:İBRAHİM KÖROĞLU

HABERE YORUM KAT
OKUYUCULARIMIZIN DİKKATİNE !... Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
2 Yorum