Rize'nin Ekoturizm Kriterleri Belirlenecek

Rize'nin Ekoturizm Kriterleri Belirlenecek
DOKA EKAP projesi kapsamında Rize ve bölge illerinin ekoturizm kriterleri belirlenecek.

Rize Valiliği, Doğu Karadeniz İllerine yönelik Ekoturizm potansiyellerinin belirlenmesi ve yapılacak çalışmalar hakkında bilgi sunulması amacıyla 28 Kasım Perşembe günü Rize'de ekoturizm eğitim toplantısı düzenleneceğini açıkladı.

Konu hakkında Rize Valiliği'nden yapılan açıklama şöyle: Giresun Valiliği Avrupa Birliği, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanarak Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında destek almaya hak kazanan TR90/13/DFD/191 referans numaralı “Doğu Karadeniz Ekoturizm Kriterleri Araştırma Raporu Projesi (DOKA EKAP)” isimli proje kapsamında bölgemizde ekoturizm eğitim toplantıları düzenlenecek.

Bu bağlamda İlimizde 28 Kasım 2013 Perşembe günü saat 14:00‘te Rize Ticaret Borsasında da bir eğitim toplantısı yapılacak.

Ayrıca projenin tanıtımında; bölgenin turizm çeşitliliği ve ekoturizm imajının ulusal ve uluslararası arenada farkına varılması sağlamak için Ekoturizm kriterlerinin araştırma raporu, Doğu Karadeniz Bölgesinde ekoturizm faaliyeti gösteren tesisler, çiftlikler ve STK’lara ekoturizm kriterleri hakkında verilecek bilgilendirme ve eğitimler. Ekoturizm ağı ile bölgedeki tesislerin birbirleri ile haberleşmelerini sağlamak için ortak kullanıma açık olacak web sitesinin tanıtımı. Ortak Ekoturizm Logosu tasarımı ile turizmde ekolojik markalaşma konularında paylaşımlarda bulunulacak.