Rize'nin İlk İhtisas Kütüphanesi Açıldı

Rize'nin İlk İhtisas Kütüphanesi Açıldı
Rizeli koleksiyoner Recep Koyuncu, 8 yılda topladığı kitapları açtığı özel İhtisas Kütüphanesi ile okurların hizmetine sundu.

Rize’de cami imamı olarak görev yapan, Araştırmacı-Yazar ve koleksiyoner Recep Koyuncu elindeki kitap, tarihi yazışmalar, tarihi istihbarat raporları gibi 2 bin 938 eseri açtığı özel İhtisas Kütüphanesi ile okurların hizmetine sundu. Rize’de bulunan Medine İş Hanı’nın altıncı katılanda kurulan kütüphanenin açılışı bugün yapıldı.

Açılış törenine Rize Vali Yardımcısı Mehmet Özer, Türkiye Kütüphaneciler Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal ve Türkiye Kütüphaneciler Derneği Rize Şubesi Başkanı Ali Rıza Köroğlu katıldı.

Vali Yardımcısı Mehmet Özer burada yaptığı konuşmada, “Recep hocamızın bu kitapları ne zor şartlarda biriktirdiğini çok iyi biliyoruz. Bu değerli eserleri okurların da hizmetine sunduğu için kendisine ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

rizenin-ilk-ihtisas-kutuphanesi-acildi.jpg

Türkiye Kütüphaneciler Derneği Başkanı Ali Fuat Kartal, ihtisas kütüphanelerinin önemine değinerek çalışmalarından dolayı Koyuncu’yu tebrik etti. Recep Koyuncu yaptığı açıklamada, “Bu kitapları 8 yılda biriktirdik. Aralarında 250 yıllık el yazmaları da var. Bu koleksiyon evindeydi. Benim için büyük değeri bulunan bu eserleri benim kadar hiç kimsenin koruyamayacağını düşündüğüm için bugüne kadar her hangi bir kütüphaneye bağışlamadım. Ancak bu eserlerden herkesin faydalanabilmesi için bu kütüphaneyi açtım” diye konuştu.

recep-koyuncu.jpg