Rize’nin Oscar’ları Sahiplerini Buldu

Rize’nin Oscar’ları Sahiplerini Buldu
MÜSİAD Rize Şubesi tarafından ilki yapılan ve geleneksel olarak her yıl yapılması planlanan ‘MÜSİAD Rize Başarı Ödülleri’ programı Dedeman Otel’de yapıldı.

Halkoylaması sonucu MÜSİAD tarafından oluşturulan komisyonun nihai kararıyla belirlenen altı dalda ödüller sahiplerini bulurken, MÜSİAD Onur Ödülünü Milletvekili Hasan Karal aldı.

Külünkoğlu unutulmadı

Yılın işadamı, Yılın iş kadını, Yılın genç girişimcisi, Yılın sanatkarı, Yılın hayırseveri ve MÜSİAD Onur Ödülü olmak üzere 6 dalda ödüllerin verildiği programda, MÜSİAD tarafından hazırlanan multivizyon gösteriminin ardından açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Rize Şube Başkanı Cem Temizel, geçen ay geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Şube’nin kurucularından, Rize’nin sevilen işadamı Hasan Külünkoğlu’nu unutmadıklarını belirterek, “Allah, sevgili Hasan abimize gani gani rahmet etsin” dedi.

s.20120521101031.jpg

Başarı taltif edilmeli

cem-temizel.20120521101337.jpgRize için emek harcayan ve değer katan insanları taltif etmek ve başarıyı ödüllendirmek amacıyla böyle bir çalışma içine girdiklerini kaydeden Temizel, “Başarının daim olması için başarının ödüllendirilmesi, Rize’ye değer katanların taltif edilmesi gereğine inanıyoruz” dedi.

Aristokrat sermaye!

Uzun yıllar boyunca Türkiye’de sermaye sahiplerinin aristokrat bir kesim olduğunu vurgulayan Temizel, 1990 yılında kurulan MÜSİAD’la sermayenin tabana yayıldığını ve Anadolu firmalarının şahlanışa geçtiğini ifade etti.

karal-temizel.jpgKaral: “MÜSİAD, Milli iradenin dayanağı oldu”

MÜSİAD Onur Ödülünün sahibi olan Rize Milletvekili Hasan Karal, gecede yaptığı konuşmada, milli iradeye inana insanlar için MÜSİAD’ın dayanak noktası olduğunu ifade ederek, “Mektupla hükümetlerin devrildiği, telefonla bakanların değiştirildiği, en karanlık dönemde MÜSİAD kuruldu. Birçoklarının mili iradeye vurulan darbelere boyun eğdiği bu dönemlerde MÜSİAD dimdik ayakta durdu ve milletimizin umudunu korumasını sağladı” diye konuştu.

Türk kimliği dünyada değer kazandı

Yıllar önce Mısır’daki öğrencilik yıllarında, oradaki insanların Türkiye’nin varlığından ve haritadaki yerinden dahi haberdar olmadıklarını, Türk parasını bankalarda dahi değiştiremediklerini ama bugün gelinen noktada kendi geleceklerini ve kurtuluşlarını bile Türkiye’ye bağladıklarını, Türk parası ile doğrudan alışveriş yapılabildiğini söyledi.

32.20120521101602.jpg

Rize’de güzel bir birliktelik var

Rize’de sivil toplum kuruluşları arasında, Rize’nin menfaatleri doğrultusunda son yıllarda çok güzel bir birliktelik olduğunun altını çizen Karal, biz de her iki ayda bir Rize’de STK’larla toplantı yapıyor, burada konuşulanları Ankara’ya taşıyoruz. Ankara’da yaptığımız çalışmaları STK’larla paylaşıyoruz. Bu şekilde Türkiye çapındaki, hatta dünya çapındaki projeleri bir bir hayata geçiriyoruz” dedi.

Karal, tabandan gelen sesin kutlu bir ses olduğunu düşündüğünü ve bu sese herzaman kulak kabarttığını sözlerine ekledi.

Oscar’lar sahiplerini buldu

Konuşmaların ardından MÜSİAD Başarı Ödülleri açıklandı. Rize Milletvekili Hasan Karal, Vali yardımcısı Mehmet Türk, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Defterdar Nurettin Dirican, Müftü Yusuf Doğan, RTSO Meclis Başkanı Ş.Aziz Karamehmetoğlu, RTB Meclis Başkanı Resul Okumuş, RİSİAD Başkanı Mustafa Külünkoğlu ile MÜSİAD üyeleri ve davetlilerin katılımıyla yapılan ödül töreninde; yılın işadamı dalında Alpaslan Karakan (Doğuşçay), Şaban Ali Razıoğlu (Şar Şirketler Grubu) ve Kamil Yıldız (Deva Şirketler Grubu) ödül almaya hak kazanırken, yılın iş kadını dalında Canan Koçan, Nurcan Muradoğlu ve Yasemin Suyabatmaz ödül aldılar.

ss.20120521101218.jpg

Yılın Genç Girişimcisi dalında Aziz Uzun, Murat Bakırcı ve Serkan Karavin’in ödül aldığı gecede, yılın sanatkarı ödülüne; Fatih Sultan Kar, İsmet Satır ve Maksut Mercan layık görüldü.

Yılın Hayırsever İşadamı dalında; Mahmut Hantal, Süleyman Karakan ve Hasan Bahri Toptan’ın ödül aldığı gecede, MÜSİAD Onur Ödülü Rize Milletvekili Hasan Karal’a verildi. Karal, bu onurlu davranışı gösterdikleri için MÜSİAD Rize Şubesi’ne ve Başkan Cem Temizel’e teşekkür etti.