Rize'nin Rekortmen Muhteşem İkilisi Seçim Turunda

Rize'nin Rekortmen Muhteşem İkilisi Seçim Turunda
Son 2 seçimde Türkiye rekorları kıran ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın evinde yüzünü kara çıkarmayan Ak Parti Rize Eski İl Başkanı ve Başkan Yardımcısı milletvekilliği için kolları sıvadı.

30 Mart 2014 Yerel seçimleri ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde seçim rekorları kırarak Türkiye 1.’si olan Ak Parti Rize’de dönemin İl Başkanı ve 7 Haziran'da yapılacak seçimlerde Ak Parti'nin Rize milletvekili adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Hikmet Ayar ile İl Başkan Yardımcısı Teşkilat Başkanı Avukat Harun Mertoğlu, Rize Milletvekilliği aday adaylıklarını açıklamalarının ardından birlikte Pazar ilçesinde STK'ları ziyaret edip destek istedi. Ayar, Bakan Elvan'ın daha önce işaretini verdiği milletvekili adayı olurken, Mertoğlu ise Laz bölgesinin en güçlü adayı olarak seçim çalışmalarını sürdürüyor.

Pazar ilçesinde sivil toplum kuruluşlarının başkanlarını makamlarında ziyaret edip seçim çalışmasında bulunan Ayar ve Mertoğlu, ilk olarak Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce’yi makamında ziyaret etti. Buradaki temaslarının ardından sırasıyla Şoförler Odası Başkanı Osman Yüksel, Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı İbrahim Bengli, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Memoğlu, Esnaf Kefalet kooperatifi Başkanı Ekrem Kılıç, D. Karadeniz Pazar Hür Muhtarlar Derneği Başkanı Dursun Biber ve son olarak da Pazar Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Rıza Avcı’ya birer ziyaret gerçekleştirdi.

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-1.jpg

Rize’de 2 dönem il başkanlığı görevinde bulunduğunu ve Rize’yi Türkiye birincisi yaptıklarını ifade eden Ayar, “Ne mutlu bize ki dünya liderinin kendi memleketinde il başkanlığı gibi onurlu bir görevi üstlendik. Başarılı bir şekilde de genç bir kardeşimize teslim ettim. İlla il başkanlığı, illa vekillik mi? Hayır. Biz taşın altına elimizi sokmak niyetiyle bu göreve talip olduk. Nasibimiz varsa bir dönem de Rize’mize milletvekili olarak hizmet vermek istiyoruz. İlçe ilçe dolaşarak bu niyetimizi ifade ediyoruz. Tabii ki desteğinizi talep ediyoruz.” diye konuştu.

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-2.jpg

Harun Mertoğlu ise yaptığı açıklamada, “Niyet hayır, akıbet hayır diyoruz. Görelim Mevla neyler, neylerse güzel eyler. Amaç Rize’ye, bölgeye bir şeyler katabilmek. Birlikte hizmet yapabiliriz. Ben Ardeşen’de doğdum, Pazar’da büyüdüm, Rize’de yaşıyorum. Mikro milliyetçiliği asla kabul etmiyoruz ancak illa Pazarlıyım diye beni kabul edin şeklinde bir ısrarım da olamaz. Benim durumum bu. Ancak bunları konuşmaktansa Pazar’a doğal gaz neden gelmiyor? Onun sorgulanmasını isterdim.  Havalimanı ÇED raporu ne oldu? Keşke bana bunları sorsalar. Yayla yollarını, turizmi sorsanız da bunları tartışsak. Biz şimdi neyi konuşuyoruz? Ardeşenli misin Pazarlı mısın? Bunlar işin doğasında var ama hep siyaset gündeme gelince ortaya atılıyor” dedi.

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-3.jpg

AK Parti Pazar İlçe Başkanı Nurettin İnce ise yaptığı açıklamada seçim çalışmalarının hızlandığını ifade ederek şunlar söyledi: “Çalışmalarımızı her kademede sıkı bir şekilde başlattık. Bugün milletvekili aday adaylarımızdan Sayın Hikmet Ayar ve Sayın Harun Mertoğlu, birlikte Pazar ilçemizde bir dizi ziyaretlerde bulundular. Kendileri STK’larda yaptıkları istişareler sonrası ilçemizden hoşnut bir şekilde ayrıldılar. Yine ilçemizden resmi başvurularını bugün ve yarın tamamlamasını beklediğimiz 5 aday adayımız var. Resmi başvurularını tamamladıktan sonra kendileriyle birlikte STK ziyaretlerine başlayacağız. Rize’den ve tabii ki Pazar’dan en yüksek oyu alarak 3 milletvekilini Meclis’e göndereceğiz.”

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-4.jpg

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-5.jpg

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-6.jpg

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-7.jpg

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-8.jpg

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-9.jpg

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-10.jpg

hikmet-ayar-ile-harun-mertoglu-pazarda-11.jpg