Rize’nin Renklerini Tuvale Döken Feminart'tan Vali ve Başkan'a Sürpriz Hediye

Rize’nin Renklerini Tuvale Döken Feminart'tan Vali ve Başkan'a Sürpriz Hediye
Bu yıl 8'incisi düzenlenen Femin & Art Uluslararası Resim Festivali Rize'de gerçekleşti. Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğince Rize Valisi ile Rize Belediye Başkanına kendi resimlerinin yer aldığı portre hediye edildi.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Femin & Art Uluslararası Resim Festivali Rize'de gerçekleşti. Sergi, Rizeliler tarafından da yoğun ilgiyle karşılandı.

20 ülkeden 40 kadın sanatçının katıldığı sergi Rize Merkez Tuzcuoğlu Memişağa Parkı'nda gerçekleşti. Sergi hakkında bilgi veren Femin & Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst sanatçıları halk ile buluşturmaya çalıştıklarını dile getirerek, "Femin & Art Kadın Sanatçılar Derneği olarak 8. Resim Festivalimiz için buradayız. 10 şubeden bir tanesi de Rize'nin Pazar İlçesi'nde. Sayın Valimiz ile bir gün çalışmak istedim, kendisi de sağosun destek verdi. Netice itibariyle sponsorlarımızında yardımlarıyla Rize'de bu sergiyi gerçekleştirdik" dedi.

Bazı üyelerinin kendi ülkelerindeki durum nedeniyle sergi için Türkiye'ye gelemediğini sözlerine ekleyen Üst, "Filistinliler Gazze'den çıkış alamadı. Fakat hepsi eserleriyle katıldılar. Onların eserleri de sergimizde yer alıyor" şeklinde konuştu.

feminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(6).jpg

Rize Valisi Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, sergiden memnun kaldıklarını ve Rize'nin tanıtımı noktasından bu tip programların desteklenmesi ve gerçekleşmesi gerektiğini dile getirerek, "Şükran Hanım'a Rize'nin tanıtımı noktasındaki güzel planları ve programlarından dolayı teşekkür ediyorum. Vali Bey ile biz geçen yıl zaten konuşmuştuk, destek olma fikrimiz zaten vardı. Rize için yaptıklarından dolayı zaten destek olmamak elde değil. Rize'nin çayın dışında da tanıtıma ihtiyacı var. Biz bu yönde Şükran Hanım'a çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz" dedi.

feminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(7).jpg

VALİ VE BELEDİYE BAŞKANINA KENDİ RESMİ HEDİYE EDİLDİ

Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneği Başkanı Şükran Üst ve beraberindeki heyet Rize Valisi Ersin Yazıcı'yı makamında ziyaret etti.

Vali Ersin Yazıcı'ya yaptığı portre resmini hediye eden Azerbaycanlı konuk ressam Nevai Metin Memmedoğlu da, böylesine etkinliklerin hem kültürlerin dayanışmasını, kültür alışverişini ve yörelerin tanıtımı için önemli olduğunu belirtti.

feminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(2).jpg

Vali Ersin Yazıcı ise, dünyaca tanınmış ressamları ağırlamaktan onur duyduklarını ifade ederek, "Öncelikle Rize'ye gelmiş olan yabancı misafirlerimize, sanatçılarımıza hoş geldiniz diyorum. Rize olarak, Rize Valiliği olarak sanata büyük önem veriyoruz. Gerek Rize'de turizmi hareketlendirmek amacıyla, gerekse Rize'nin sanatla tanıtımının yapılması amacıyla gerçekleştirilecek olan bu etkinlik ve organizasyon bizim için çok önemli. Yapılan çalışmalar neticesinde Rize'ye has değerler tablolara aktarılacak. Kültüre, sanata, tarihe sahip çıktığınızı görmek beni çok sevindiriyor. Böyle bir festivali ilimizde düzenleyen Femin&Art Uluslararası Kadın Sanatçılar Derneğine ayrıca teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklere her zaman olduğu gibi tüm kurumlarımızla destek olmaya çalışacağız. Bu etkinliği gerçekleştiren sizlere bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

feminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(3).jpg

Birbirinden renkli görüntülerin yaşandığı Resim Sergisini gezen Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, yağlı boya ile çizilmiş portre resmini karşısında görünce şaşkınlık yaşadı. Festivale Azerbaycan'dan katılan Mevai Metin Mehmetoğlu, Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap'ın portre resmini çizerek Başkan Kasap'ın kendisine hediye etti.

feminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(13).jpg

Katılımcı sanatçıların Trabzon, Rize ve Tiflis'teki çeşitli mekanlarda resim çalışması yapacağı festival, 29 Temmuz'da sona erecek.

feminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(5).jpgfeminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(8).jpgfeminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(9).jpg

feminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(10).jpgfeminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(11).jpgfeminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(12).jpg

feminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(1).jpgfeminart-rize’nin-renklerini-tuvale-goktu-(4).jpg