Rize’nin Yeşil Yapraklı İlkokulu:Pehlivantaşı

Rize’nin Yeşil Yapraklı İlkokulu:Pehlivantaşı
Türkiye genelinde 50 dolayında okulun kazandığı Yeşil Yaprak Ödülü’nü Rize’den Pehlivantaşı İlkokulu kazandı.

TEMA Vakfı’nın İlköğretim Okullarında iki yıl süreyle uyguladığı Yeşil Yaprak Projesi’ni başarıyla tamamlayan Pehlivantaşı İlkokulu’na törenle Yeşil Yaprak Ödülü verildi.

TEMA Vakfı’nın çocukların toprak, erozyon, doğa konularında bilinçlendirilmesine, sürdürülebilir yaşam ilkesini benimsemiş, sorumluluk sahibi bireyler olarak yetiştirilmesine katkıda bulunmayı amaçlayan çevre eğitim programı Rize kırsalındaki Pehlivantaşı İlkokulunda başarıyla uygulandı.  Gönüllü öğretmenleri İnci Fakir Cihan’ın danışmanlığında 2011 yılında başlayan 2013 yılında tamamlanan program okul idaresi, öğretmenler yanında velilerce de desteklendi.

rize’nin-yesil-yaprakli-ilkokulu-pehlivantasi--5.jpg

Öğrenciler oyunlarla doğa çevre eğitimi alırken diğer yandan  Rize merkezi yanında köylerinde Toprağa Saygı Yürüyüşleri gerçekleştirdi, enerji tasarrufu verimlilikten,  çay bahçelerinde yanlış gübrelemeye, israfa, yerel ürünlerin önemine, geri dönüşüme çok sayıda çalışmaya öncülük ettiler. Okullarında fotoğraf, karikatür sergileri, konferanslar düzenlediler.

Ülke genelinde 50 civarında okula verilen Yeşil Yaprak Ödülü  TEMA Vakfı Rize Temsilcisi Nevzat Özer tarafından okul müdürü Recep Özdemir’e ve programın danışman öğretmeni İnci Cihan’a  törenle teslim edildi. Okul salonunda düzenlenen törene okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler  yanında TEMA Vakfı Rize Temsilciliği yönetiminden Hakkı Zırh ve Ahmet Ali Kork ta katıldı.

rize’nin-yesil-yaprakli-ilkokulu-pehlivantasi-2.jpg

Törende konuşan TEMA İl Temsilcisi Nevzat Özer; “Bu çabaların bütün gönüllüler için umut, motivasyon ve heyecan verici olduğunu belirterek, bu okuldaki çalışmalar eğitimde çocuktan aileye ulaşmanın güzel bir örneğini oluşturmuştur.” dedi.

TEMA Vakfı’nın Yeşil Yaprak Projesi ile öğrencilerin toprağı, ormanı, suyu ve temiz havayı tanıması, önemini kavraması, koruması, toprağın karşı karşıya kaldığı erozyonu bilmesi, erozyonla mücadele yollarını öğrenerek bu yolda çaba göstermesi, çevreye karşı duyarlı bir ekolojik okur yazar olarak yetişmelerine katkıda bulunmayı amaçladığını kaydeden  Özer, “Rize TEMA olarak emeği geçen idareci, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder doğa için çalışmalarında başarılar diliyoruz.”  diye konuştu.

rize’nin-yesil-yaprakli-ilkokulu-pehlivantasi-6.jpg

rize’nin-yesil-yaprakli-ilkokulu-pehlivantasi-3.jpg

rize’nin-yesil-yaprakli-ilkokulu-pehlivantasi-1.20131230161752.jpg