Rizesporda Kongre Heyecanı

Rizesporda Kongre Heyecanı
Ç.Rizespor’un 17 Ocak Pazar günü yapacağı 78. olağan genel kurulu için geri sayım başladı.

Geçtiğimiz hafta çoğunluk sağlanamadığı için bu hafta sonuna ertelenen kongrede bu kez çoğunluk aranmayacak. Çoğunluk aranmadan yapılacak kongrede; bir yıl önce yapılan kongrede başkan seçilen Halim Mete başkanlık görevini bırakıyor.

Kulüp Başkanlığını bırakacak olan Mete'nin yerine Rizesportif A.Ş. başkanı Metin Kalkavan’ın kulüp başkanlığına aday olacağı genel kurulda 15 kişilik yeni yönetim de seçilecek.

Aidat ödeyenlerin oy kullanacağı genel kurulda seçilecek olan yeni yönetim Rizespor derneğinin hisseleri oranında kendi içinden 3 kişiyi A.Ş’nin yönetim kurulu için görevlendirecek. Şirket ve kulüp başkanının aynı kişinin olması planlanan genel kurulun oldukça hareketli geçmesi bekleniyor.

Rizesportif A.Ş.’nin kurulmasından sonra yönetim kurulunda, Rize kanadından yeterli ismin bulunmaması bulunanlara da yetki verilmemesiyle ilgili tartışmalar sürürken Başkan Metin Kalkavan, hem genel kurul hem de yönetim kurulunun Rize kanadı için gündem oluşturup çok tartışılacak açıklamalarda bulundu.

Görevi Bellidir

İşte kelimesi noktasına dokunmadan Başkan Metin Kalkavan’ın Günebakış’a yaptığı çarpıcı açıklamalar. Her şeyin yönetimin neyi yönetmesine bağlı olduğunun altını çizen Başkan Kalkavan, “Rizeli çok yöneticimiz var. Önemli olan doğru yönetmek. Yoksa fiziki olarak orda olup görünmek çok fazla bir anlam taşımıyor. Yönetici teknik kadronun işini yapmaz. Bunu öğrenmesi lazım. Yönetici idari anlamda da mutfağa girmez. Yönetici ayda ya da 15 günde bir yapılan toplantıda önüne gelen maddeleri görüşür. İdari müdürlük yapmaz. Şunu çok net bir şekilde söyleyeyim. Yönetim kurulunun görevleri 3 tanedir. 1 Bütçeyi onaylamak 2. Kontrol ve denetlemeyi yapmak 3. Stratejiyi onaylamak ve belirlemek. Yönetim kurulunun bunun dışında başka bir görevi yoktur. Ama bizde alışılmış yönetici, sahada olup sportif direktörün işini yapacak. Böyle bir şey yok” dedi.

Yönetici Her Şeye Karışamaz

Sportif koordinatör ve idari amir kim ise görevleri bunların yapacağını belirten Başkan Metin Kalkavan, “Yönetim kurulu ne iş yapacak. Bu nu halkın öğrenmesi lazım. Alınan bir karar varsa onu uygulayacak başka bir şeyi yok. Net söylüyorum biz bunu da koparmaya çalışıyoruz. Bu demek değildir ki Rize’den yönetici olmaz. Çok ciddi yöneticilerimiz var ve yeni yönetim dede olacak. Ama olayın kopması gerek. Bizim yapmaya çalıştığımız bu. Rize’deki yönetici gidip de teknik müdürlük idari amirlik yapamaz. İletişim çağında sevk ve idare nedir. Bizim aldığımız kararları uygulayacak birimler var. Bunu yapacaklarda sportif direktör, Teknik kadro ve idari amirler. Bizim işimize karışacak başka isim istemiyoruz. Elbette belli şeylerden sorumlu yöneticilerimizde olacak. Bu yüzden bu konuda taşlar yerine oturacak. Bunun anlanması ve anlatılması çok kolay değil. Bu bir devrimdir ve herkes görecek. Dediğimin doğru olduğu zamanı gelince görülecek.

İcraattan Çıkartırım

İşin doğru yapılması gerektiğini ifade eden Metin Kalkavan, “Doğru istersi Amerika’da Avusturya’da yada İstanbul’da olsun. Yönetici nerede olursa olsun yönetim kurulu toplantısına gelir kararını verir. Yönetici günlük icraat yapmaz. Onun dışında orada olmak zorunda değil. Ben yönetim kurulu üyesini günlük icraattan çıkartırım ve dokunduğu anda da kabul etmem. Yönetici kararı alıp gerekli kişiye verir. Kararını icra kurulu başkanına yada teknik direktöre verir ve o uygular. Bu bizde yanlış anlaşılıyor. Ancak Rizespor’daki yönetici günlük işlerle ilgilen, git onla bunla konuş, şunun ile ilgilen böyle bir şey yok. İhtiyaç olan şey alınan bir kararın uygulanmasıdır. Görevi olmayan işe karışırsa kaos çıkar. Bununla da sportif koordinatör, Teknik Direktör ve Menajerin işine karışırsan hiçbir şey yapamayacağın gibi kurumsallaşamazsın ve hep kaosun içinde yaşarsın. Biz bunu herkese ispat edeceğiz” diye konuştu.

Kaynak:Günebakış/olay53

İLGİLİ HABERİMİZ

https://www.olay53.com/haber/caykur-rizesporda-erteleme-12434.htm