Rizesporlu Milli Sporcu Avrupa Şampiyonu Oldu

Rizesporlu Milli Sporcu Avrupa Şampiyonu Oldu
Norveç'in Forde şehrinde başlayan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde 48 kilo bayanlarda Rizesporlu Milli Sporcu Sibel Özkan Konak 2 altın bir gümüş madalya kazandı.

08 - 16 Nisan 2016 tarihlerinde Norveç’in Forde Kentinde düzenlenmekte olan Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde kadınlar 48 kiloda podyuma çıkan Rizespor’un Milli Sporcusu Sibel Özkan Konak 2 altın, 1 gümüş, Nurcan Taylan ise 1 bronz madalya elde etti.

48 kiloda mücadele eden Rizesporlu Milli sporcu Sibel Özkan Konak koparmada 82 kiloluk derecesiyle gümüş madalya kazandı. Silkmede tüm rakiplerini bekledikten sonra podyuma çıkan Rizesporlu milli sporcu,  100 kiloluk kaldırışı ile altın madalyanın sahibi oldu. Konak toplamda da 182 kiloluk derecesiyle altına uzandı.

Bu siklette diğer sporcumuz Olimpiyat Şampiyonu Nurcan Taylan ise koparmadaki 81 kiloluk derecesiyle bronz madalyanın sahibi oldu. Taylan silkmede 96 kilo ile beşinci, toplamda da 177 kiloluk derecesiyle dördüncü sırada yarışmayı tamamladı.

Bakan Çağatay Kılıç, Milli Halterciler Sibel Özkan Konak ve Nurcan Taylan'ı Tebrik Etti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Norveç'te düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nda 2 altın ve bir gümüş madalya kazanan Sibel Özkan Konak ile 1 bronz madalya kazanan Nurcan Taylan için tebrik mesajı yayımladı.

Bakan Çağatay Kılıç, tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi: "Norveç'in Forde şehrinde yapılan Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası'nın ilk gününde 48 kilo bayanlarda 2 altın bir gümüş madalya kazanan Sibel Özkan ile aynı kiloda koparmada bronz madalyanın sahibi olan Nurcan Taylan'ı kutluyorum. Devam eden şampiyonada podyuma çıkacak tüm sporcularımıza başarılar diliyorum."