Rizespor'un Şampiyonluğunu Engelleyen Hakem Yeniden Rizespor-Akhisar Maçına Atandı

Rizespor'un Şampiyonluğunu Engelleyen Hakem Yeniden Rizespor-Akhisar Maçına Atandı
Rizespor’un PTT 1. Lig şampiyonluğunu son haftada kaybettiği Akhisar Belediyespor karşılaşmasının hakemi Özgür Yankaya, 3 yıl aradan sonra Rizespor – Akhisar Belediyespor maçına atandı.

Spor Toto Süper Ligde 32. Hafta maçlarını yönetecek hakemler açıklandı. Rizespor’un evinde oynayacağı Akhisar Belediyespor karşılaşmasını ise Edirne Bölgesi Üst Klasman Hakemlerinden Özgür Yankaya yönetecek.

Yankaya, iki takımın 2011-2012 PTT 1. Lig futbol sezonunun 34. ve son haftasında Rize’de oynadıkları ve Süper Lige yükselecek takımın belli olacağı karşılaşmayı yönetmiş ve Rizespor aleyhinde verdiği kararlarla Rizespor’un Akhisar Belediyespor’a 2-1 kaybetmesi sonucu şampiyonluğunu elinden alarak Yeşil Mavililerin Süper Lige yükselmesini bir yıl geciktirmişti.

Şampiyonluğun kaybedilmesinde başrolde yer alan ve Rizespor’a tarihinin en acı mağlubiyetlerinden birisini yaşatarak Süper Lig özleminin dinmesini bir yıl uzatan Özgür Yankaya, Yeşil Mavililerin bir yıl aradan sonra yükseldiği Süper Ligde bugüne kadar 2 maçını yönetti. Yankaya’nın yönettiği 2 maçın da Gençlerbirliği karşılaşması olması dikkat çekerken Yankaya, 18 Mayıs Pazartesi akşamı Rize’de oynanacak olan Akhisar Belediyespor karşılaşması ile 3. Kez Rizespor maçında görev alacak.

Geçtiğimiz sezonun 1. Haftasında Rize’de oynanan ve Rizespor’un 1-0 kazandığı Gençlerbirliği karşılaşması ile bu sezonun 18. Haftasında Ankara’da oynanan ve 2-0 Rizespor’un üstünlüğüyle sona eren Gençlerbirliği maçının da hakemi olan Özgür Yankaya, bu sezon 3 kez Akhisar Belediyespor karşılaşmasında düdük çaldı ve Akhisar Belediyespor bu 3 karşılaşmada da yenilgi yüzü görmedi ve tek galibiyetini Kadıköy’de Fenerbahçe’yi 2-1 mağlup ederek aldı.

İŞTE ÖZGÜR YANKAYA’NIN BU SEZON YÖNETTİĞİ AKHİSAR BELEDİYESPOR MAÇLARI

27. Hafta Mersin İdman Yurdu – Akhisar Belediye : 1-1

21. Hafta Fenerbahçe – Akhisar Belediye : 1-2

2. Hafta Akhisar Belediye – Medicana Sivasspor : 2-2

PTT 1. LİGDE KAYBEDİLEN ŞAMPİYONLUK MAÇINDAN SONRA ÖZGÜR YANKAYA’NIN YÖNETTİĞİ RİZESPOR MAÇLARI

2014 – 2015 Sezonu 18. Hafta Gençlerbirliği – Rizespor : 0-2

2013 – 2014 Sezonu 1. Hafta Rizespor – Gençlerbirliği : 1-0

2011 - 2012 SEZONUNUN SON HAFTASINDA NE OLMUŞTU?

2011 – 2012 PTT 1. Lig Futbol Sezonunun 34. Ve son haftasında 13 Mayıs 2012’de Rize’de tarihi bir atmosferde oynanan ve Süper Lige yükselecek takımı belli edecek maçta 59 puanla son haftaya 3. sırada giren Rizespor ile 60 puanla ikinci sırada bulunan Akhisar Belediyespor arasında kıyasıya bir mücadele yaşanmış, karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya, Rizespor’un 2 golünü ofsayt gerekçesiyle saymamış bir de penaltısını vermemişti. Mücadeleyi Rizespor 2-1 kaybedince Yeşil Mavililer play-off’lara kalmış Süper Lige yükselememişti. Akhisar Belediyespor ise Şampiyon olarak Süper Lige yükselen taraf olmuş ve karşılaşma sonrası olaylar çıkmış,  yüz binlerce Yeşil Mavili taraftar adeta kahrolmuştu.

Akhisar yenilgisiyle play-off’lara kalan Rizespor,  play – off’ta Adanaspor’a 2 maçta da mağlup olarak Süper Lig özlemini sona erdirememişti. Yüzbinlerce Yeşil Mavili taraftarı kahreden sezonun ardından Yeşil Mavililer bir yıl sonra K.Erciyesspor’un ardından Süper Lige 1 yıl gecikmeli yükselmişti.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasında görev alacak hakemler şöyle:

16 Mayıs Cumartesi

16.00 Balıkesirspor - Kardemir Karabükspor (Fırat Aydunus)

19.00 Medicana Sivasspor - Kasımpaşa (Çağatay Şahan)

20.00 Galatasaray - Gençlerbirliği (Halis Özkahya)

17 Mayıs Pazar

13.00 SAİ Kayseri Erciyesspor - İstanbul Başakşehir (Hüseyin Göçek)

15.00 Bursaspor - Gaziantepspor (Yunus Yıldırım)

16.00 Eskişehirspor - Trabzonspor (Ali Palabıyık)

20.00 Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe (Cüneyt Çakır)

18 Mayıs Pazartesi

20.00 Beşiktaş - Torku Konyaspor (Mustafa Kamil Abitoğlu)

20.00 Rizespor - Akhisar Belediyespor (Özgür Yankaya)