Rize'ye 2. Cezaevi Yapılacak Ancak Bu Farklı !

Rize'ye 2. Cezaevi Yapılacak Ancak Bu Farklı !
AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize'ye 2. bir cezaevi yapılacağını açıkladı. Karal'ın yapılacağını açıkladığı cezaevi diğer cezaevlerinden farklı olacak...

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Türkiye'de ilk kez uygulanacak bu sistemle Rize'nin Kalkandere İlçesinde Açık Cezaevi yapılacağını ve yapılacak olan cezaevinin içerisinde çay paketleme fabrikası kurulacağını açıkladı.

Karal yaptığı yazılı açıklamada; "Rize'nin Kalkandere ilçesinde kurulacak olan açık cezaevinin içinde bir çay paketleme fabrikası kurulacak. Kurulacak olan fabrikada cezaevinde yatan mahkumların çalışacak." dedi.

13 Ağustos'ta ihalesi yapılacak olan açık cezaevinde üretilecek olan çayların Türkiye'nin bütün açık ve kapalı cezaevlerinin, Adliyelerin ve Adalet Bakanlığı'na bağlı bütün sosyal tesislerin çay ihtiyacını karşılayacağını ifade eden Karal; şunları kaydetti: Türkiye'de ilk olacak bu uygulama ile Türkiye'nin bütün açık ve kapalı cezaevleri, Adliyeleri ve Adalet Bakanlığı'na bağlı bütün sosyal tesisler çay ihtiyacı Rize'deki bu açık cezaevinden karşılanacak. Açık cezaevinde yatan mahkumların çalışmaları ile beraber Rize'de üretilen çayımız, cezaevi içerisinde kurulacak olan çay paketleme fabrikasında paketlenecek.